Hidroelectrica a inregistrat un profit brut de 405 milioane lei, in primul trimestru al anului 2015, mult mai mare decat in primele trei luni din 2014 cand a fost atinsa valoarea de 178 milioane de lei. Performanta s-a datorat atat nivelului ridicat al productiei de energie electrica din aceasta perioada, fiind produsa si livrata o cantitate de energie electrica de 4711 GWh, cu 37% mai mare fata de cei 3443 GWh produsi si livrati in aceeasi perioada a anului trecut, dar mai ales implementarii unui management proactiv, vizionar si asumat privind gestionarea resurselor si valorilor companiei.

Cifra de afaceri a avut, de asemenea, o crestere semnificativa de 40% fata de anul trecut, respectiv, de la 676 milioane lei in primul trimestrul al anului 2014 la 944 milioane lei in trimestrul I din 2015, confirmand astfel succesul strategiilor implementate de administratorul judiciar Euro Insol in ceea ce priveste productia si vanzarea energiei electrice.

"Am creat premisele unui an exceptional pentru Hidroelectrica in 2015, iar daca regimul hidrologic va fi similar cu cel inregistrat anul trecut, estimam o productie de peste 18 TWh si un profit de peste 300 milioane de euro. Totodata compania isi va consolida pozitia de lider in productia de energie electrica in Romania, aspirand la statutul de jucator regional in vanzarea energiei electrice, pregatind astfel terenul pentru cea mai de succes listare a unei companii romanesti pe Bursa de Valori", a declarat Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar Euro Insol.