Bogdan Badea, secretar de stat in Ministerul Energiei, un apropiat al fostului ministru Daniel Chitoiu, a fost numit membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, potrivit unei hotarari luate in sedinta AGA desfasurate marti. Badea a fost numit in aceasta functie la propunerea statului roman, reprezentat de Ministerul Energiei. Badea, puternic sustinut politic de partidul condus de Calin Popescu Tariceanu, a ocupat pana marti, cand a avut loc AGA de la Petrom, o alta functie importanta: membru in Consiliul de Administratie al Rompetrol Rafinare. A renuntat la Rompetrol pentru functia de la OMV Petrom.

Bogdan BadeaFoto: AGERPRES

Actionarii OMV Petrom au aprobat marti si "remuneratia neta a fiecarui membru al Consiliului de Supraveghere pentru 2015 in valoare de 20.000 euro/an si remuneratia neta suplimentara a fiecarui membru al comitetului/comitetelor infiintate de Consiliul de Supraveghere de 4.000 euro/fiecare sedinta".

  • Vezi documentul atasat

Bogdan Badea a fost numit in Consiliul de Supraveghere de la Petrom dupa ce dupa ce a fost revocat din aceasta functie Lucian Dan Vladescu. Secretarul de stat din Ministerul Energiei va ocupa functia pe durata ramasa din mandatul lui Vladescu, adica pana la data de 28 aprilie 2017. Vladescu fusese numit pe 27 martie 2013, perioada in care era presedintele Agentiei Nationale de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice (ANRMAP).

Bogdan Badea este secretar de stat in Ministerul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri, fiind numit imediat dupa formarea actualui Guvern, adica in decembrie 2014. Ministru este Andrei Gerea, membru PLR (partidul condus de Tariceanu), insa multe dintre deciziile legate de sectorul energetic sunt luate de Bogdan Badea, potrivit unor surse guvernamentale. Altfel spus, ministerul este condus pe partea de energie de Bogdan Badea. De altfel, Bogdan Badea a si lucrat in domeniu. In perioada iunie 2009-iunie 2013 a fost administrator la BNB Renewables Consulting, firma de consultanta in dezvoltarea proiectelor in sectorul energiei regenerabile. In iunie 2013 a fost numit secretar de stat in Ministerul Economiei. Practic, a fost secretar de stat pana in februarie 2014, adica in lunile in care au fost ministri ai economiei Varujan Vosganian si Andrei Gerea.

In perioada august 2007-martie 2009 a fost director de strategie si dezvoltare la Electrica SA. In aceeasi perioada a fost si membru in Consiliile de Administratie de la ENEL Energie Muntenia SA si ENEL Energie SA.