Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara nu mai este functional, dupa ce al treilea membru si-a inaintat demisia, informeaza publicatia locata Gazeta de dimineata. In conditiile in care compania a ajuns la un pas de faliment, membrii consiliului de administratie si-au dat rand pe rand demisia, ramanand doar doi din cinci. Ultima demisie ii apartine Elenei Popescu, reprezentanta a Ministerului Energiei.

Astfel, Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara a ramas doar cu doi membri: Aurelian Ghimpau si Ioan Stamin Purcaru.

Potrivit jurnalistilor de la Gazeta de dimineata, cand i se incheie mandatul, va pleca si administratorul special Sorin Mangu.

Saptamana trecuta a demisionat din Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara si Mihaela Preda.

Primul care a dat semnalul de plecare a fost presedintele Consiliului de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara, Alexandru Blaj. Acesta si-a dat demisia la sfarsitul lunii aprilie, nemultumit ca Ministerul de Finante si al Justitiei refuza aprobarea acordarii unui ajutor de salvare pentru achizitionarea certificatelor de CO2.

In conditiile in care falimentul CEH este inevitabil, sindicatele pregatesc o serie de proteste. Guvernul nu a avut nicio reactie oficiala legata de situatia de la Complexul Energetic Hunedoara, o societate cu circa 6.500 de angajati. Si premierul Victor Ponta si ministrul Andrei Gerea prefera sa evite subiectul, ca si cum problemele din Hunedoara nu ar exista.

Citeste si: