OMV Petrom a contractat o linie de credit multi-valuta in valoare de 1 miliard de euro, de la un sindicat format din 17 banci. Facilitatea a fost contractata pentru a inlocui o alta linie sindicalizata, contractata in noiembrie 2011 si neutilizata la data contractarii noului imprumut. Noua facilitate are o maturitate de 5 ani si posibilitate de prelungire pentru inca 2 ani consecutivi, informeaza OMV Petrom.

"Am refinantat linia de credit contractata in 2011 inainte de scadenta finala a acesteia pentru a beneficia de evolutiile favorabile din prezent, de pe pietele financiare. Extinderea maturitatii programului de finantare permite OMV Petrom sa mentina o pozitie financiara solida intr-un context plin de provocari legate de pretul titeiului. Faptul ca oferta a fost suprasubscrisa intr-un timp relativ scurt este o confirmare a credibilitatii de care se bucura OMV Petrom pe pietele financiare", a declarat Andreas Matje, director financiar al OMV Petrom.

OMV Petrom a demarat procesul de refinantare a creditului lucrand cu BRD- GROUPE SOCIETE GENERALE S.A., SOCIETE GENERALE S.A. si UNICREDIT BANK AUSTRIA AG ca Aranjori Principali Mandatati. Sindicatul de banci care contribuie la asigurarea finantarii include 17 banci din Romania si internationale.

Tranzactia finala s-a incheiat pentru suma de 1 miliard euro, banii urmand sa fie folositi de OMV Petrom, in masura in care va fi necesar, pentru finantarea operatiunilor curente.