Google a anuntat marti ca va investi in urmatorii ani mai multe sute de milioane de dolari in tehnologia de producere a energiei regenerabile, potrivit BBC News. Scopul acestei investitii este de a face energia regenerabila mai ieftina decat energia produsa din carbune.

Noua initiativa, cunoscuta sub numele de RE

Sprijinul financiar, ce va fi oferit printr-o organizatie finlantropica a gigantului american, va fi directionat catre firme, laboratoare de cercetare si dezvoltare si universitati.

De asemenea, Google planuieste sa realizeze propriile cercetari. In acest scop, compania va angaja proprii ingineri si experti in energie.

“Cu tehnicieni talentati, parteneri importanti si investitii semnificative speram sa gasim repede solutii in acest domeniu”, a declarat Larry Page, cofondator Google.

“Scopul nostru este sa producem un gigawatt de energie din surse regenerabile care sa fie mai ieftina decat aceeasi cantitate de energie produsa din carbune. Suntem optimisti ca putem realize aceasta in cativa ani, nu in cateva zeci de ani”, a mai spus Page.

Un gigawatt poate alimenta un oras de marimea San Francisco-ului, una din cele mai mari metropole din California.

Google sprijina in prezent comerciantii sa isi achizitioneze masini eficiente din punct de vedere energetic. Printr-o organizatie a sa, gigantul ofera imprumuturi comerciantilor care vor sa isi achizitioneze masini hibride sau electrice.

De asemenea, pentru alimentarea cu energie a sediului sau central Mountain View, California, Google a instalat un sistem de panouri solare cu o capacitate de 1,6 megawatt.