Luni compania Google a prezentat proiectul Sunroof, un instrument care calculeaza potentialul de energie solara produs de un acoperis prin instalarea panourilor solare, conform wired.com

Project Sunroof - GoogleFoto: Captura YouTube

Pentru a face acest lucru, noul serviciu Google foloseste harta Google Earth pentru localizare, dupa care creeaza o schita 3D a locuintei si estimeaza cata lumina solara ar putea capta panourile solare pe parcursul anului si care sunt sumele economisite cu aceasta tehnologie.

"Oamenii cauta frecvent pe Google informatii despre energia solara. In acest fel, Google este cu mult mai util, furnizand informatii despre acoperisul personal, daca este potrivit pentru o astfel de tehnologie", a declarat Joel Conkling, director Google Energy.

Serviciul este acum disponibil pentru casele din San Francisco, California Centrala, si o zona mai mare din Boston. Google are sediul central in California, iar creatorul proiectului Google Sunroof, Carl Elkin, locuieste in Boston.

Elkin lucreaza pe proiectele ce tin de motorul de cautare Google, dar a dezvoltat Proiectul Google Sunroof in 20% din timpul sau de lucru, in care angajatii Google se pot dedica altor proiecte independente.