Hidroelectrica a vandut Arhiepiscopei Argesului microhidrocentrala Calugarita, cu 1,7 milioane lei
"Microhidrocentrala Calugarita de pe raul Valea lui Stan (judetul Arges) a fost cumparata de Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, cu 1,7 milioane lei, in timp ce cea de-a doua microhidrocentrala, Vladesti, aflata in bazinul raului Olanesti din judetul Valcea, a fost adjudecata de firma Roski Air Service, cu 2,2 milioane lei", a declarat, pentru agentia Mediafax, administratorul judiciar al companiei, avocatul Remus Borza.
Microhidrocentrala cumparata de Arhiepiscopie are o putere instalata de 630 de kW si produce energie suficienta pentru a aproviziona 180 de gospodarii. A doua microhidrocentrala are, de asemenea, o putere instalata mai mica de 1 MW.
Compania a vandut, astfel, doar doua dintre cele 34 de microhideocentrale scoase la vanzare prin licitatie in luna iulie.
Hidroelectrica mai detine 128 de microhidrocentrale cu o putere instalata de pana la 4 MW fiecare.
Compania de stat a inregistrat pe primul semestru ale acestui an un profit record de 725 milioane lei, cu 42% mai mare decat profitul inregistrat in perioada similara a anului trecut, cand societatea a raportat un profit de 510 milioane lei.
Cifra de afaceri aferenta primului semestru al anului a crescut cu aproape 300 milioane lei comparativ cu primele 6 luni ale anului 2014, respectiv de 1,851 miliarde lei fata de 1,554 miliarde lei.
Hidroelectrica este cel mai ieftin producator de energie din Romania. Compania se afla pentru a doua oara in insolventa din februarie 2014, prima procedura de reorganizare avand loc in perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Cum să devii imun la reclame pentru a nu-ți arunca banii aiurea. Ghidul minimalistului fericit
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
Pentru exploatarea sa, trebuie sa detii know-how.
pentru intretinere, trebuie sa dispui de personal calificat.
Si ce faci cu energia produsa, indiferent daca este vorba de 200 kW, sau de mai multi megawati?
Cui o vinzi? Energia electrica nu se poate stoca!
Si cine raspunde / coordoneza gestionarea hidro?
Daca accumularea de apa a fost gandita si ca protectie la inundatii, sau pentru irigatii?
Ce se intampla in aval daca deschizi vanele si lasi lacul sa se deverseze brusc?!
Acum, intrebarile sunt: de unde acei bani, sunt subventii de la stat, bani de la ciorap, de la enoriasi sau banii din lumanari? Si pentru aceasta achizitie se vor plati impozite si taxe sau in varianta tehnologizata a "Luminii sfinte"? Evident ca achizitia nu are legatura cu schema de sprijin prin certificate verzi, e doar un gest altruist al bisericii pentru a ajuta o companie cu probleme financiare.