Compania REECO, alaturi de expozantii, participantii la conferinte, vizitatorii targului, institutiile partenere, partenerii media si sustinatorii nonfinanciari, continua sa actioneze pentru un viitor energetic mai curat. Cel de-alVIII-lea Targ si Conferinte de Energie+Eficienta - RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, revine la Sala Palatului din Bucuresti, intre 17-18 noiembrie 2015. Tematicile de targ si conferinte abordate in 2015 sunt: eficienta energetica in cladiri si industrie, energia solara, hidroenergia, bioenergia cu accent pe biomasa si biogaz, cogenerarea si energia din deseuri.

RENEXPO SOUTH-EAST EUROPEFoto: Reeco

Expozanti din 11 tari, de pe 2 continente s-au inregistrat deja la targ! Printre tarile expozante se numara: Austria, Bulgaria, Cehia, Finlanda, Germania, Italia, Olanda, Romania, UK, USA si Ungaria. RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE se va desfasura sub patronajul Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri si este sponsorizat de companiile austriece Global Hydro Energy GmbH, Fronius International GmbH si compania finlandeza Valmet Technologies Oy.

Editia din acest an a evenimentului acorda o atentie deosebita eficientei energetice, datorita impactului pe care aceasta o poate avea asupra economiei, mediului si beneficiilor sociale la nivelul Romaniei. Solutii inovatoare pentru eficienta energetica a locuintelor vor fi prezentate in cadrul RENEXPO 2015. In acest context, compania britanica - Evinox Energy, va prezenta la targ sistemul inovativ de incalzire cu interfata de operare, ModuSat®, care ofera utilizatorilor finali posibilitati reale de crestere a eficientei termice si de reducere a costurilor in acelasi timp.

"Contorizarea inteligenta, monitorizarea in timp real a consumului si variante inovative de plata pentru energia consumata au in prim plan utilizatorul final, consumatorul. Un consumator ale carui nevoi le- am analizat si pentru care am creat solutia ModuSat® impreuna cu partenerii nostri de la Brasov. Ne dorim ca in cadrul acestei expozitii sa prezentam in detalii pentru toti ce interesati o solutie pentru problemele reale cu care se confrunta romanii in administrarea propriilor locuinte si cheltuieli" declara David Whitfield, Managing Director - Evinox Energy.

Tot in acest sens, REECO va organiza Primul Summit International pe Eficienta Energetica, cu sprijinul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei. Summit-ul va reuni autoritati, persoane cheie din industrie si furnizori de servicii energetice - companii ESCO, pentru a discuta posibilitatile de dezvoltare din domeniu. Peste 20 de reprezentanti ai unor institutii importante din domeniu vor sustine prezentari in cadrul Summit-ului. Dintre acestia ii mentionam pe: Ph. D Emil CALOTA, Vicepresedinte ANRE; Sef Departamentul de Eficienta Energetica, Romania; Bogdan Nicolae BADEA - Secretar de Stat, Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, Romania; Corneliu ROTARU, Director ANRE, Romania; Gabriele BRANDL, Austrian Energy Agency, Austria; Elena POPESCU, Director general, Departmentul pentru Energie, Guvernul Romaniei; Ticuta HRISTOV, Sef Serviciu Autorizatii si Atestate in Domeniul Eficientei Energetice, ANRE, Romania; Dorin BEU, Presedinte - Romania Green Building Council, Romania; Catalin DRAGOSTIN, Director SC ENERGY-SERV SRL, Presedinte ESCOROM, Romania; Catalin CSASZAR, Expert Energetic Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile Ploiesti "Ae3R Ploiesti-Prahova", Romania; Vlad STANCIU, Director general ROSENC, Romania; Dr. Ing. Bogdan TRUSCA, Business Development Manager Industry Service Division, TÜV-SÜD Romania s.r.l; Ion DOGEANU, Director Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului - AEEPM Bucuresti, Romania; Dorin BEU, Presedinte CNRI, Romania; Ing. Adriana MILANDRU, Sef Proiect; Ing. Madalina ANASTASIU, ISPE, Romania.

Pe langa Summit, in paralel cu targul vor avea loc 4 conferinte internationale de specialitate, 2 forumuri, un workshop si alte evenimente conexe in domeniu. Peste 100 de referenti, reprezentanti ai unor institutii si companii importante din Romania si din strainatate, vor sustine prezentari pe diverse tematici din sfera: energiei solare, hidroenergiei, bioenergiei, cogenerarii si energiei din deseuri. In cele 3 zile de eveniment sunt asteptati peste 600 de participanti la conferinte.