Unul dintre vicepresedintii companiei kazahe KazMunaiGaz a fost numit presedinte al Consiliului de Administratie al Rompetrol. Dinu Patriciu a fost confirmat in functia de director general.

Conform agentiei de presa Interfax, vicepresedintele KMG, Danyiar Berlibaev, a fost numit in functita de presedinte al Consiliului de Administratie al grupului Rompetrol.

Conform contractului de cumparare a Rompetrol, KMG are dreptul sa numeasca sase dintre cei opt membri ai CA Rompetrol.

Pe de alta parte, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost confirmat in functia de director general al grupului Rompetrol.

KazMunaiGaz a semnat, la 24 august, achizitionarea, de la Rompetrol Holding SA (Elvetia), a 75% din compania Rompetrol Grup NV, cu sediul in Olanda. Valoarea Rompetrol Grup era apreciata la 3.616 milioane de dolari.

Potrivit informatiilor publicate de presa, omul de afaceri Dinu Patriciu ar fi incasat, in urma tranzactiei, 2,16 miliarde de dolari sau 1,72 miliarde dolari, daca sunt scazute datoriile grupului Rompetrol.

In noiembrie, Comisia Europeana a aprobat preluarea Rompetrol de catre KazMunaiGaz, dupa ce a constat ca operatiunile din Europa ale celor doua companii sunt complementare, iar in urma tranzactiei nu vor aparea probleme legate de concurenta.