Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit joi cu directorul general al OMV, Rainer Seele, pe agenda discutiilor figurand, printre altele, viitorului sistem de taxare din domeniul energiei si resurselor naturale.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, a fost subliniata "necesitatea predictibilitatii fiscale, intr-un cadru stimulativ si avantajos, atat pentru investitori, cat si pentru stat".

In cadrul discutiilor "a fost reiterata importanta majora a parteneriatului dintre OMV Petrom si Exxon-Mobile privind exploatarea zacamintelor din Marea Neagra" iar presedintele Klaus Iohannis si-a manifestat "interesul fata de proiectul BRUA (Bulgaria - Romania - Ungaria - Austria), coridor care ar asigura Romaniei oportunitati suplimentare in privinta exportului regional de gaz".

"Intalnirea a consfintit un bun prilej pentru a reinnoi angajamentul de cooperare si dialog intre OMV si statul roman, pentru consolidarea rezultatelor pe termen scurt si valorificarea durabila a cooperarii economice, pe baza de incredere si beneficii mutuale", se mai arata in comunicatul Cotroceniului.