O companie din China cumpara 51% din KMG International, fostul Rompetrol Group
O sursa apropiata situatiei a evaluat KMGI la 500 milioane dolari-1 miliard de dolari, transmite Reuters.
Reprezentantii KMGI nu au fost disponibili pentru comentarii.
La nivel european, KMG International detine peste 1.000 de puncte de alimentare cu carburanti in Romania, Republica Moldova, Bulgaria, Franta, Spania, Georgia. Grupul opereaza doua rafinarii - Petromidia Navodari si Vega Ploiesti.
CEFC si-a inceput activitatea in sectorul financiar, iar apoi s-a extins in industria petrolului si gazelor. Compania chineza intentioneaza sa investeasca "miliarde" de dolari pentru extinderea retelei de retail la peste 3.000 de benzinarii, a spus sursa.
O parte din finantare va proveni din fondul de dezvoltare a infrastructurii "Drumul Matasii" al Chinei, in valoare de 40 de miliarde de dolari.
"Kazakhstanul este bogat in petrol si gaze si este un vecin bun al Chinei. Acordul corespunde strategiei guvernamentale", a aratat sursa.
China vrea sa relanseze vechiul Drum al Matasii, cun un plan ambitios de constructie de linii ferate, autostrazi, facilitati de petrol si gaze, retele electrice si alte legaturi cu tarile din Asia Centrala, Vestica si de Sud, in cadrul initiativei "O centura, Un drum".
CEFC, care isi desfasoara majoritatea activitatilor in Shanghai si Beijing, si-a dezvoltat echipa de trading in Singapore, angajand 12 manageri de la grupurile energetice PetroChina si Sinopec, precum si alti fosti directori cu experienta in achizitii in industria energetica.
Totodata, CGN Mining, o subsidiara listata a companiei de stat China General Nuclear Power Corporation, a anuntat luni seara ca a incheiat un acord cu compania kazaha Kazatomprom pentru o participatie minoritara la aceasta, in vederea exploatarii zacamintelor de uraniu din Kazahstan.
CGNPC Uranium Resources, o alta subsidiara, a China General Nuclear Power Corporation, va colabora la randul ei cu Kazatomprom pentru furnizarea de carburant clientilor din China, Kazakhstan si alte state.
Grupul KMG International (fostul Rompetrol Grup) a inregistrat in primele noua luni un profit net de 11,4 milioane dolari, fata de pierderi de 30 milioane dolari in perioada similara din 2014, chiar daca afacerile au scazut, ca urmare a declinului cotatiei titeiului la nivel international.
Pe fondul deprecierii majore a materiilor prime (titei) si a produselor finite, cifra de afaceri bruta inregistrata de grup in primele noua luni a scazut cu 25%, de la aproximativ 10,3 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut la 7,7 miliarde dolari in ianuarie-septembrie anul acesta.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Penalul Ponta scapa cu mismasirea datoriei RRC ?
"500 mil $ numai in echipamente la RRC...cred ca peste 100 mil in depozitare,alte 1-200 in statii modernizate,usor sub 100 in terminalul plutitor din larg si echipamente aferente(nu apartine RRC,e al KMG)....1,5 miliarde $ capital de lucru prin imprumut pe 50 de ani "(roty)
Total 2,3 miliarde $ Viorele !!!
Si nici de la OMV.
PA!
Rompetrol - PA
OMV - PA
MOL (ia carburantii de la Rompetrol) - PA
Petrom - e al OMV - PA
ce pui in rezervor?
si Rompetrol de la MOL
LukOil face 'opinie separata'
Carburantii neaditivati se misca de la unul la altul, din motive logistice (de ex. benzinariile MOL din Muntenia, Oltenia si Moldova sunt mai aproape de Petromidia.). Depozitul Rompetrol din Arad e mai aproape de rafinariile MOL din Ungaria etc.
8 mai 2013: "Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că statul român a vândut o parte din acţiunile pe care le deţine la Rompetrol pentru 200 milioane de dolari către KazMunai Gaz, care, cu o participare a statului român, va avea un fond de investiţii de un miliard de dolari în perioada următoarea în România."
Sau ne spalam pe bot de toate?
ps: ce mai rade Phonta acum, de pe Coasta de Azur.