KMG International NV si CEFC China Energy Company Limited au finalizat joi transferul a 51% din actiunile grupului de companii Dyneff, care detine active si operatiuni de trading si distributie carburanti in Franta si Spania. KMG International va continua sa detina o participare de 49% in cadrul Dyneff. Reamintim ca aceeasi China Energy Company urmeaza sa preia participatia de 51% la KMG International (KMGI), fostul Rompetrol Group, in cadrul unor acorduri in valoare totala de 4 miliarde de dolari semnate luni la Beijing.

Obiectivul KMGI si CEFC este ca Dyneff sa devina o platforma de dezvoltare in Vestul Europei, beneficiind atat de accesul sporit la surse de aprovizionare, cat si de sprijinul financiar necesar continuarii si extinderii activitatilor si operatiunilor din sectorul energetic, se arata intr-un comunicat al KMG International.

Potrivit acestuia, cei doi actionari se vor asigura ca Dyneff isi va mentine angajamentele comerciale si financiare in fata partenerilor sai financiari si de afaceri.

Compania a evoluat de la distribuitor de produse petroliere la furnizor de energie in mai multe domenii. In luna iulie a acestui an, Dyneff a obtinut autorizatia de a deveni furnizor de gaze naturale in Franta pentru persoane fizice si companii.

In prezent, Dyneff este una dintre cele mai mari companii de distributie carburanti din zona de sud a Frantei. Compania livreaza in fiecare an aproximativ 2,5 milioane metri cubi de produse petroliere prin cele trei canale majore de distributie din Franta si Spania: 100 de benzinarii sub brandul Dyneff si Rompetrol, 14 agentii comerciale si o capacitate de stocare totala de aproximativ 380.000 metri cubi.

CEFC China Energy Company Limited este un important jucator international in sectorul energetic (petrol, gaz si servicii financiare) si deruleaza operatiuni de profil in aproximativ 15 tari. Cu o cifra de afaceri de circa 30,5 miliarde de euro in 2014 si peste 20.000 de angajati in intreaga lume, compania s-a situat printre primele 500 cele mai importante companii capitalizate la nivel mondial si printre primele 500 cele mai influente branduri la nivel mondial.

KMG International NV este detinuta integral de KazMunayGas - compania nationala de petrol si gaze din Kazahstan. Aceasta detine si desfasoara operatiuni majore in rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream si servicii industriale, aceasta avand aproximativ 7.500 de angajati si operatiuni in 12 piete majore in regiunea Marii Caspice (Kazahstan, Georgia), in zona Marii Negre (Ucraina, Moldova, Bulgaria, Turcia, Romania) si in Europa de Vest (Franta, Spania).

Citeste si: