Consiliul de Administratie al Agentiei Europene de Reglementare in Energie (ACER) a aprobat, joi, un acord pentru o cooperare mai stransa cu Comisia Federala de Reglementare in domeniul Energiei din SUA (FERC), informeaza ACER intr-un comunicat.

Razvan Nicolescu, fost ministru roman al energiei si presedintele Consiliului de Administratie al ACER, a salutat "intarirea cooperarii intre FERC si ACER, care va include un schimb de personal si informatii si va spori capabilitatile ambelor organisme de a gestiona provocarile pentru a asigura buna functionare a pietelor de energie".

Directorul ACER, Alberto Pototschnig, a subliniat "importanta pentru Agentie de a putea profita de experienta FERC in monitorizarea tranzactiilor de pe pietele angro de energie". El si-a exprimat de asemenea "recunostinta fata de presedintele FERC, Norman Bay, pentru detasarea de personal FERC pentru a sprijini Agentia in implementarea REMIT, regulamentul UE pentru integritatea si transparenta pietei angro de energie".

Scopul general al acestei colaborari este de a impartasi cunostinte, experienta si bune practici, precum si de a oferi sprijin reciproc in procesul de monitorizare a pietelor angro de energie din Uniunea Europeana si Statele Unite, mai arata ACER in comunicat.