Consiliul de Administrație al Agentiei Europene de Reglementare in Energie (ACER) a aprobat joi un acord de cooperare cu Reglementatorul Federal al SUA in domeniul energiei. Cooperarea dintre cele doua institutii va include un schimb de informatii si cresterea capacitatii de a face fata provocarilor legate de buna functionare a pietelor de energie, a declarat Razvan Nicolescu, președintele Consiliului de Administrație al ACER.

La randul sau Alberto Pototschnig, directorul ACER a spus ca este important ca agentia pe care o conduce sa fie in masura sa profite de experienta federatiei americane in monitorizarea tranzactiilor de pe pietele angro de energie. Aceasta in conditiile in care institutia americana va detasa personal pentru sprijinirea ACER in actiunea de punere in aplicare a REMIT, regulamentul UE privind transparenta pietei energiei.

POtrivit unui comunicat ACER, scopul general al acestei colaborari este de a face schimb de cunostinte, experienta si bune practici, precum si de a oferi sprijin reciproc in procesul de monitorizare a pietelor angro de energie in UE si SUA.