Cererea Complexului Energetic Hunedoara de a intra in insolventa este judecata astazi de catre Tribunalul Hunedoara. Sedinta ar fi trebuit sa inceapa la ora 10.00, insa a fost amanata pentru ora 12.00, potrivit unor surse din piata. In mod surprinzator, nu a fost schibata doar ora, ci si judecatorul care ar fi trebuit sa se ocupe de caz. EuroInsol, firma de insolventa controlata de Remus Borza a fost propusa de catre mai multi creditori ca administrator judiciar. Insa exista posibilitatea ca alti creditori sa vina cu o noua propunere.

UPDATE Sedinta a fost amanata, urmand ca sa fie desfasurata joi, 7 ianuarie.

Reamintim ca saptamana trecuta, pe 28 decembrie, Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara a decis intrarea companiei in insolventa. Cererea de insolventa voluntara a fost depusa la Tribunalul Hunedoara pe 29 decembrie 2015.

La Tribunalul Hunedoara mai exista un dosar cu 18 cereri ale creditorilor de intrare a Complexului Energetic Hunedoara in insolventa. Dosarul a fost inregistrat in aprilie, insa pana acum compania a reusit sa obtina o serie de amanari ale deciziei. Urmatorul termen e pe 7 ianuarie 2016.

CEH are datorii de 1,2 miliarde de lei si popriri pe toate conturile, ceea ce creeaza o presiune imediata asupra capacitatii de plata. Ministerul Energiei estimeaza pentru 2015 pierderi de 404 milioane de lei.