OMV pregateste un nou program de austeritate din cauza scaderii pretului petrolului
'Am inceput anul 2014 cu un program de austeritate semnificativ denumit 'Fit for Fifty'. Insa acesta nu este suficient in conditiile in care pretul petrolului este de 30 de dolari per baril', a declarat seful OMV intr-un interviu pentru mai multe publicatii din Austria. 'De acea, in prezent nu sunt interesat in principal de subiectul Rusia ci de reducerea costurilor', a mai spus Rainer Seele, adaugand ca detaliile cu privire la noul program de reducere a costurilor vor fi prezentate pe data de 18 februarie.
Intrebat daca noul program de reducere a costurilor va include si restructurari de personal, Rainer Seele a evitat sa dea un raspuns concret.'Consiliul de Administratie nu se concentreaza pe reduceri de personal. Dar la un pret al petrolului de 30 de dolari per baril acest lucru nu poate fi exclus', a spus Seele.
Potrivit directorului general de la OMV, costurile de productie ale grupului austriac pe segmentul upstream sunt cu peste 10% mai mari decat cele ale concurentilor. De aceea, Seele vrea sa promoveze o crestere mai puternica in regiunile cu costuri de productie reduse. 'Acestea sunt Orientul Mijlociu cu Abu Dhabi si Iran, precum si Rusia. In aceste regiuni putem face afaceri solide chiar si daca pretul petrolului scade la 15-20 de dolari', a declarat Rainer Seele.
De asemenea, directorul general al OMV a apreciat ca detinerea unei participatii la zacamantul de gaze naturale Urengoy din Siberia este 'o oportunitate' pentru ca va permite grupului austriac sa-si formeze rezerve semnificative. Cu toate acestea, Rainer Seele a subliniat ca discutiile dintre OMV si Gazprom cu privire la un posibil schimb de active sunt deocamdata intr-un stadiu 'embrionar'.
OMV si Gazprom au convenit in luna septembrie un posibil schimb de actiuni. Cu toate acestea, pana in prezent, nu s-a decis care sunt activele ce ar urma sa fie oferite in mod concret de OMV grupului Gazprom in schimbul unei participatii de 25% la zacamantul de gaze naturale Urengoy din Siberia. Directorul general de la OMV, Rainer Seele, a declarat la finele anului trecut ca grupul energetic austriac a pregatit o lista scurta cu trei nume de active pentru un posibil schimb cu grupul rus Gazprom.
Potrivit unui articol aparut in presa austriaca in decembrie 2015, rafinariile OMV de la Schwechat (Viena) si Burghausen am Inn (Bavaria) ar urma sa fie transferate unei companii separate, pentru a permite participarea rusilor de la Gazprom. Numai afacerile OMV din Romania nu vor suferi modificari, pentru ca autoritatile romane nu vor permite implicarea grupului rus Gazprom in afacerile Petrom.
Grupul austriac OMV este actionarul majoritar al Petrom, cu o participatie de 51,01%. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti. Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie.

ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Cum se circulă pe liniile principale de cale ferată și cât au scăzut vitezele față de anii 80' și 90'
VIDEO Watchkeeper X - Drona militară din Armata Britanică ce ar putea ajunge să fie produsă în România pentru Armata Română
Moldovean, culegător de crabi în Marea Barents: Anul trecut, din cauza pandemiei în loc de 4-5 săptămâni am stat 7 luni pe mare / În martie 2020 au fost -40 de grade. Normalul e de -20 sau -30 de grade
In acelas timp petrodolarii au inceput sa creeze valuri in lumea araba ,aroganta, intratul in politica regiunii ,amestecul in treburile si interesele altor tari din G8 trebuie stavilite.
In acelas timp preluarea la preturi de nimic a petrolului din Irak,prelungeste perioada de stoarcere a resurselor si creste cantitatea de petrol extrasa la aceeasi valoare a datoriei externe acumulata sau calculata de CRUCIATI in razboiul de eliminare a lui Sadam .
Aceeasi politica este in Libia !!!.
OMV este un jucator fara minge !!!,fara petrol ,Austria nu are resurse de petrol ar trebui sa se bucure si nu sa plinga ,OMW proceseaza !!!,pretul pe procesare nu-i afectat !!!.
OMV prin Petrom , extrage petrol din Romania si pe langa asta mai are operatiuni pe segmentul upstream (extractie) in alte peste 10 tari (https://www.omv.com/portal/01/com/omv/OMV_Group/Business_Segments/OMV_Upstream/Worldwide_Activities)
deci da, este posibil sa fie afectati