Dan Agrisan, fost director al Societatii de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE), a fost numit adminstrator special al Complexului Energetic Hunedoara, societate aflata in insolventa din 7 ianuarie 2016. Agrisan va reprezenta interesele actionarilor in cadrul procedurii de insolventa.

Dan Agrisan a detinut in perioada septembrie 2014-august 2015 functia de director general al SAPE. In august 2015, Dan Agrisan si-a dat demisia acuzand presiuni politice asupra activitatii SAPE. "Am simtit si simt de mai multe luni o presiune de politizare a activitatii mele profesionale, manifestata inclusiv prin incercarea de a mi se impune oameni de o calitate si cu o pregatire profesionala necorespunzatoare in diverse pozitii din companie si in consiliile de administratie ale societatilor in care SAPE detine participatii", se arata intr-o scrisoare prin care si-a anuntat demisia, transmisa ministrului Andrei Gerea. Dan Agrisan acuza si faptul ca aceste presiuni au fost dublate si de o serie de actiuni de verificare, demarate de Corpul de Control al ministerului energiei, nefiind gasite nereguli in cadrul companiei. Vezi aici mai multe amanunte.

In perioada mai 2014- decembrie 2014 a fost consilier al fostului ministru delegat pentru energie Razvan Nicolescu. Din aceasta pozitie a fost numit director al SAPE. Pana atunci, a lucrat opt ani pentru casa de avocatura D&B David si Baias, afiliata PwC Romania. Vezi CV-ul atasat.

Tribunalul Hunedoara a hotarat pe 7 ianuarie intrarea Complexului Energetic Hunedoara in insolventa. In mod surprinzator, in instanta nu a fost desemnata EuroInsol in calitatea de administrator judiciar, asa cum a propus CE Hunedoara, ci GMC SPRL Craiova, o firma de insolventa necunoscuta pana in acel moment. Aceasta fost propunerea creditorului UPSROM, producator de cilindri hidraulici, o companie aflata in procedura de faliment.

Complexul Energetic Hunedoara a depus joi, la Registratura Tribunalului Hunedoara, o cerere de apel prin care contesta hotararea instantei in dosarul declansarii insolventei la acest agent economic. Conducerea societatii este nemultumita de desemnarea casei de insolventa GMC SPRL Craiova ca administrator judiciar provizoriu in derularea procedurii de insolventa. GMC SPRL a fost infiintata cu cateva luni in urma, in mai 2015.