Membrii asociati ai Cluburilor Sportive Pandurii Lignitul si Energia Targu Jiu s-au intrunit, joi, in sedinta Adunarii Generale a Actionarilor si au gasit solutii pentru sprijinirea in continuare a sportului gorjean, informeaza Complexul Energetic Oltenia. CE Oltenia nu-si mai permite sa finanteze in continuare aceste cluburi sportive, motiv pentru care membrii asociati au fost nevoiti sa gaseasca alte surse de sponsorizare.

Astfel, asociatii cluburilor au semnat Acordul de finantare pentru anul competitional 2016 si s-au identificat disponibilitati financiare pe termen scurt si mediu care vor asigura continuitatea in activitatea sportiva.

Conducerea Societatii Complexul Energetic Oltenia considera ca si-a indeplinit atributiile ce-i revin in calitatea de membru fondator al celor doua asociatii sportive, dar situatia financiara din prezent nu-i mai permite finantarea acestui domeniu de activitate.

"Suntem constienti de responsabilitatile pe care le avem in domeniul sportului dar acestea nu pot fi mai presus de responsabilitatile pe care le avem fata de proprii angajati si familiile acestora, mentinerea locurilor de munca si redresarea situatiei financiare a companiei, avand in vedere rezultatele financiare negative inregistrate in ultimii doi ani", a declarat managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciobotarica.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia sustine ca in functie de rezultatele financiare ale companiei va continua sa se implice si sa sprijine activitatile sportive din judet.

In 2014, CE Oltenia a inregistrat o pierdere de aproape 700 de milioane de lei, iar in 2015 de aproape 1 miliard de lei.