Hidroelectrica a castigat procesele cu "baietii destepti" Energy Holding si EFT

de CP     HotNews.ro
Luni, 21 martie 2016, 12:25 Economie | Energie

​Hidroelectrica a castigat litigiile cu doi dintre "baietii destepti", Tribunalul Bucuresti respingand miercuri, 16 martie 2016, contestatiile prin care ENERGY HOLDING SI EFT AG solicitau daune de 102.143.847,9 lei, se arata intr-un comunicat al companiei. Prin sentinta civila nr. 1893 pronuntata la data de 16 martie 2016 de Tribunalul Bucuresti in dosarul 36545/3/2012*, aflat in rejudecare, instanta a respins in fond cererea de daune formulata de Energy Holding impotriva Hidroelectrica.

Energy Holding, unul dintre traderii de energie ale caror contracte au fost denuntate de catre Euro Insol, a solicitat la deschiderea procedurii insolventei despagubiri in cuantum de 91.137.692,26 lei pentru diminuarea cantitatii de energie livrata de catre Hidroelectrica in perioada septembrie 2011 – aprilie 2012 datorita aplicarii clauzei de forta majora.

Prin sentinta civila nr. 3757/10.04.2013 pronuntata de Tribunalul Bucuresti in primul ciclu procesual, contestatia Energy Holding a fost respinsa pe cale de exceptie ca inadmisibila. Recursul Energy Holding a fost admis de Curtea de Apel Bucuresti, care prin decizia nr. 643/12.03.2014 a anulat sentinta si a trimis cauza spre rejudecare pe fond.

In rejudecarea pe fond, instanta a decis in favoarea Hidroelectrica, dupa administrarea unui probatoriu care a inclus un volum foarte mare de inscrisuri si trei expertize tehnice. Totodata, Energy Holding a fost obligata si la plata cheltuielilor de judecata, constand in 61.000 lei onorarii de expert si 29.700 lei onorarii avocatiale.

Contractul cu Energy Holding a generat doar in perioada 2006 - 31 Mai 2012 o pierdere pentru Hidroelectrica de peste 1,4 miliarde lei, astfel cum a constatat  administratorul judiciar in Raportul privind cauzele care au condus la starea de insolventa a companiei. Din energia disponibilizata prin denuntarea acestui contract pagubos, Hidroelectrica a obtinut doar in perioada august 2012 – decembrie 2015  venituri suplimentare de peste 550 milioane lei.

Si in cazul traderului elvetian EFT AG  Tribunalul Bucuresti a respins, prin sentinta civila nr. 1892 din 16 martie 2016, contestatia impotriva Tabelului preliminar al creantelor intocmit de Administratorul  Judiciar care  a refuzat inscrierea traderului cu suma de 11 milioane lei reprezentand daune.

Contestatia EFT AG a fost de asemenea respinsa in primul ciclu procesual, prin sentinta nr. 1151/06.02.2013. Curtea de Apel Bucuresti a casat si aceasta sentinta prin decizia nr. 644/12.03.2014, trimitand cauza spre rejudecare pe fond tot pe motive de procedura.

In rejudecarea pe fond instanta a decis in favoarea Hidroelectrica. In acest litigiu, EFT AG a sustinut ca in anul 2011 Hidroelectrica nu i-a livrat intreaga cantitate de energie contractata, sustinere contrazisa de probele administrate in cauza, care au demonstrat ca in realitate, in anul 2011 Hidroelectrica a livrat EFT AG mai mult decat ar fi fost obligata conform contractului.

Euro Insol si Hidroelectrica au fost aparate in instanta de avocatii de la Borza si Asociatii, respectiv Stanescu, Milos, Dumitru si Asociatii, iar societatile Energy Holding si EFT AG au fost aparate de avocatii de la Tuca Zbarcea si Asociatii.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

3029 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    culmea hotiei (Luni, 21 martie 2016, 14:06)

    IancuJianu [utilizator]

    dupa ce ai furat o gramada de bani, sa mai ceri si despagubiri...ca nu ai reusit sa iei mai multi.
    La gratii cu ei.


Abonare la comentarii cu RSSESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri