Unitatea de Cariera Husnicioara a Complexului Energetic Oltenia a sistat furnizarea de carbune catre Termocentrala Romag-Termo a Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN), a declarat sambata, pentru Agerpres, seful exploatarii, Costel Mitroi.

Potrivit sursei citate, masura a fost luata intrucat exista riscul ca lignitul ce ar fi putut fi livrat nu ar mai fi fost platit din lipsa de resurse financiare disponibile din partea autoritatilor locale care au un contract de asociere in participatiune cu RAAN, aflata in procedura de insolventa.

"In depozitele de la Cucuieti si de la Valea Copcii noi dispunem de un stoc de peste 40.000 de tone de carbune. La aceasta data noi am oprit si extractia carbunelui in cariera si i-am trimis pe cei 680 de mineri in somaj tehnic", a precizat Mitroi.

La randul sau, liderul sindicalistilor de la Romag-Termo, Alexandru Tanase, a declarat ca pe platforma industriala a termocentralei se mai afla carbune doar pentru 15 zile pentru functionarea termocentralei.

"Producerea agentului termic insa nu se va opri, am pregatit un cazan de mica capacitate, de 105 tone, care va functiona pe combustibil lichid. In concluzie, cele 30.000 de familii din Drobeta Turnu Severin nu vor ramane fara apa calda", a afirmat Tanase.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, a spus pentru Agerpres ca pana la sfarsitul lunii august contractul de asociere cu RAAN este valabil si ca noul modul al noii centrale termice care se afla in constructie in partea de rasarit a localitatii va intra in exploatare, situatie care nu va pune in pericol incalzirea locuintelor severinenilor in iarna 2016 - 2017.