​Actionarii OMV Petrom vor discuta in sedinta din 26 aprilie 2016 revocarea lui Bogdan Nicolae Badea din calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere, potrivit unui anunt al companiei transmis BVB (vezi documentul atasat). In locul lui Badea va fi ales un nou membru. Potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro, in locul lui Badea va fi propus Dan Manolescu, fost secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor.

Manolescu este artizanul rescrierii Codurilor Fiscal si de procedura fiscala. A fost secretar de stat coordonator al procesului de elaborare a legislatiei, politicilor si reglementarilor contabile si fiscale timp doi ani, fiind sustinut initial de PNL la intrarea in guvern in ianuarie 2013. In toamna lui 2015 a parasit Ministerul Finantelor intorcandu-se in mediul privat. Printre alte functii detinute de catre Manolescu se numara si functia de vicepresedinte al Camerei Consultantilor Fiscali, cea de tax partner in cadrul Soter & Partners si functia de tax consultant incadrul KPMG Romania.

Bogdan Badea, un apropiat al fostului ministru Daniel Chitoiu, a fost numit Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom in aprilie 2015. A fost numit pe aceasta functie, la propunerea statului roman, reprezentat de Ministerul Energiei, fiind puternic sustinut politic de ALDE, partidul condus de Calin Popescu Tariceanu. Pana la instalarea noului Guvern, Badea a fost secretar de stat in Ministerul Energiei. In ciuda legaturilor sale evident politice, la inceputul acestui an, Badea a fost cooptat in echipa de conducere a Hidroelectrica, pe functia de sef al Departamentului Management de Proiect din cadrul Hidroelectrica.