Ministrul energiei: Complexul Energetic Oltenia va avea cu 20% mai putine posturi de conducere
"Repet ca nu exista posibilitatea sau spectrul insolventei la CE Oltenia. Complexul are trei lucruri de facut. In primul rand este nevoie de un plan de eficientizare, agreat cu partenerii sociali. In al doilea rand, exista de mai multi ani discutii pentru proiecte mari de investitii care vor crea o piata pentru carbunele din Oltenia. Aceste discutii trebuie clarificate si chiar merita sa tragem o concluzie, pentru ca vorbim de o piata noua pentru 95% din productia actuala de carbune din Oltenia", a spus Victor Grigorescu. Potrivit acestuia, in al treilea rand, CE Oltenia trebuie sa stabileasca ce vrea sa modernizeze.
"Stim ca exista la CE Oltenia un potential care trebuie valorificat. CEO nu trebuie sa stea cu mana intinsa. Compania trebuie sa se restructureze, atat din punctul de vedere al personalului, cat si al instalatiilor, sa se modernizeze si apoi va putea sa stea in piata fara ajutor", a spus la randul sau Corina Popescu, secretar de stat in minister.
Activitatea de extractie a lignitului in Bazinul Minier al Olteniei se desfasoara pe teritoriul a trei judete, Gorj, Mehedinti si Valcea, in 17 perimetre miniere, dintre care 16 exploatate prin lucrari miniere la zi si un perimetru exploatat prin lucrari miniere subterane.
Capacitatea de productie proiectata este de 35 de milioane tone pe an de lignit energetic din care 98,6% in exploatari la zi si 1,4% in exploatari subterane, fiind determinata de dotarea tehnica, baza materiala si conditiile tehnologice. Nivelul productiei de lignit inregistrat de Complexul Energetic Oltenia in anul 2015 a fost de 22,405 milioane de tone de carbune.
Complexul Energetic Oltenia a avut anul trecut pierderi de 895 de milioane de lei, cu 30% mai mari fata de rezultatul negativ inregistrat in 2014, cand compania a avut pierderi nete de 693 milioane de lei.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?