Programul National de Convergenta 2016-2019: Sistemul petrolier va fi impozitat prin introducerea unei taxe pe profitul suplimentar realizat din exploatare
"Sistemul de impozitare va asigura ca rata efectiva de impozitare a companiilor din acest sector nu va depasi media de 60% practicata la nivel international. Acest proiect va fi promovat in conditiile in care prevederile OG nr. 6/2013 privind instituirea unor masuri speciale pentru impozitarea exploatarii resurselor naturale, altele decat gazele naturale si OG nr. 7/2013 privind instituirea impozitulul asupra veniturilor suplimentare obtinute ca urmare a dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale, sunt in vigoare pana la 31 decembrie 2016, iar OG nr. 5/2013 privind stabilirea unor masuri speciale de impozitare a activitatilor cu caracter de monopol natural din sectorul energiei electrice si al gazului natural va fi prelungita", se precizeaza in document.
Reamintim ca Ministerul Finantelor isi propusese sa elaboreze pana in aprilie 2016 un proiect de Lege privind impozitarea sectorului petrolier. Ministrul finantelor Anca Dragu a anuntat inca din decembrie ca va fi lansat in dezbatere publica, in primul trimestru al anului viitor, un proiect de lege privind redeventele, care sa intre in vigoare in 2017.
In acest moment, redeventele sunt intre 3,5% si 13,5% din productie, in functie de tipul zacamintelor de hidrocarburi. Regimul redeventelor ar fi trebuit schimbat inca de acum doi ani, insa Guvernul a tot amanat elaborarea si punerea in aplicarea a unui nou pachet legislativ.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/pdc/programconvergenta2016-2019.pdf
Ne bucuram ca ne ati mai bagat o taxa, ca doar n o plati-o petrolistii din banii lor.