Ministerul Energiei va implementa un proces de pregatire pentru privatizarea Complexului Energetic Oltenia si a Hidroelectrica, precum si a procesului de restructurare si eficientizare a activitatii companiilor in care statul detine participatii, se arata in Programul National de Convergenta 2016-2019. Procesul de oferta publica primara a Hidroelectrica urmeaza a fi reluat dupa declararea de catre instanta judecatoreasca a inchiderii procedurii de insolventa.

In ceea ce priveste Complexul Energetic Oltenia, este in curs de elaborare un plan de restructurare pentru perioada 2016 - 2020 care vizeaza masuri de reducere a costurilor, reducerea cu 10% a capacitatilor de productie din minerit si energie, pana in anul 2020, reducerea numarului de personal, prioritizarea programului de investitii. De asemenea, guvernul are in vedere initierea unei oferte publice primare pentru vanzarea unui pachet de 15% actiuni nou emise, prin majorare de capital social, se precizeaza in document.

Potrivit acestuia, pentru anul 2016 exista si alte programe de restructurare pentru companii aflate sub autoritatea Ministerului Energiei. In acest sens va fi finalizata fuziunea prin absorbtie a Societatii Electrocentrale Titan de catre Societatea Electrocentrale Grup SA. La nivelul societatii Companiei Nationale a Uraniului este in curs de elaborare un program de reorganizare in vederea redresarii si implementarii unui program de dezvoltare a capacitatilor de productie inclusiv pentru realizarea unor investitii de retehnologizare si modernizare.