Comisia Europeana vrea sa promoveze energia atomica (Der Spiegel)
Conform agentiei EFE, documentul, la care a avut acces publicatia germana, urmareste sa puna bazele viitoarei politici nucleare a CE si va fi analizat miercuri de comisarii pentru energie, in vederea aprobarii.
Textul propune, printre altele, consolidarea cooperarii intre cele 28 de state membre pentru cercetarea, dezvoltarea, finantarea si construirea de reactoare noi si inovatoare.
De asemenea, militeaza pentru imbunatatirea conditiilor cadru pentru investitii in energia atomica, cu sprijinul Fondului European pentru Investitii Strategice.
Totodata, CE incearca sa accelereze construirea de mici reactoare, pentru ca acestea sa poata intra in functiune cel tarziu pana in 2030.
Conform unor experti consultati de "Der Spiegel", aceasta initiativa va urmari reducerea dependentei energetice de gazele rusesti si obtinerea unor avansuri in vederea reducerii emisiilor de CO2 pe care le provoaca productia de alte tipuri de energie, in special termica.
Planul comunitar acorda atentie speciala securitatii si necesita probe de rezistenta a materialelor pentru centralele nucleare mai vechi.
Aceste dezvaluiri au provocat iritare atat in randul membrilor Guvernului cat si al Opozitiei din Germania, unde vechea legislatura a aprobat "stingerea" sectorului nuclear pana in 2022.
In UE exista, in prezent, 131 de centrale nucleare, in 14 tari, cu o capacitate totala de 121 gigawati, si 14 state membre intentioneaza sa construiasca noi centrale nucleare.

INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Marian Popescu, Centrul de Integritate al Universității București, despre frauda de la Drept: „Numărul studenților e șocant / Când copiatul ca mod de a funcționa ajunge la facultate, partida e pierdută”
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Exista tari europene care produc peste 75% din energie din surse neconventionale ( termo, hidro, atomo ).
Asa ca mai usor cu sifonul.
Technologiile actuale permit constuirea de centrale atomice incomparabil mai sigure decat cele de acum jumatate de secol.
Acum au realizat ca nu e destul?
Răsplata pentru Schroeder a fost 1 milion de euro pe an la Nord Stream, iar justiția germană a zis că nu e nimic ilegal dacă s-a dus director la gazoductul pe care el însuși îl aprobase în timp ce era cancelar. Așa a rămas Germania fără centrale nucleare.
a unuia dus cu pluta ca Romania trebuie sa renunte la reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda !!.
Azi ii recomand dupa raspusul pe care i l-am dat ieri sa-si puna cenusa in cap ,sa-si dea demisia ca nici fler,nici minte nu are !!!.