Barilul Brent depaseste pragul simbolic de 50 de dolari, pentru prima oara din noiembrie
In jurul orei 02,20 GMT, barilul Brent, referinta europeana a petrolului, pentru livrarile in iulie, crestea cu 27 de centi, pana la 50,01 dolari, in tranzactiile electronice din Asia.
Cotatia barilului light sweet crude (WTI) pentru livrarile din iulie castiga 21 de centi, pana la 49,77 dolari.
Cotatia s-a apreciat dupa ce atinsese in ianuarie minimul ultimilor 13 ani, sub 30 de dolari pe baril, afectata de o oferta puternic excedentara.
Cu toate acestea, ne aflam inca departe de cotatia din iunie 2014, cand barilul se tranzactiona la 100 de dolari.
Iar analistii nu cad de acord in ceea ce priveste interpretarea acestei reveniri a cotatiei din ultimele saptamani, intre cei care o atribuie unei veritabile sperante de reechilibrare a pietei mondiale si cei care nu vad decat un efect temporar al problemelor de productie din Canada si Nigeria.
"Revenirea remarcabila de peste 80% notata din februarie este poate exagerata, deoarece fundamentele macroeconomice nu s-au schimbat atat de mult", afirma analistii de la IG Markets Bernard Aw.
Miercuri, cotatia terminase la maximul anului dupa anuntul unei scaderi sensibile a rezervelor americane, starnind sperante legate de absorbtia supraofertei mondiale.
- 0 (4 voturi)Si benzina? Ce asteapta? (Joi, 26 mai 2016, 13:19) Marionette [utilizator]Daca era 5.5 lei cand petrolul era 23 de dolari acum 4-5 luni, acum mi s-ar parea de bun simt sa ajunga undeva la 11 lei!raspunde trimite
- +2 (2 voturi)sau nu! :P (Joi, 26 mai 2016, 13:38) Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui MarionetteDaca era 7 lei atunci cand barilul era pe la 150, mi s-ar fi parut de bun-simt ca anul acesta sa se fi invartit pe la 2 - 3 lei!raspunde trimite
-

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”