Curtea de Apel Craiova a respins, marti, apelurile declarate la decizia din ianuarie a Tribunalului Mehedinti in privinta intrarii in faliment a Regiei Autonome de Activitati Nucleare din Drobeta Turnu Severin, decizia fiind definitiva, transmite Mediafax.

Combinatul de apa grea din Mehedinti a intrat oficial in procedura falimentului dupa ce magistratii Curtii de Apel Craiova au respins, ca nefondat, apelul formulat de Regia Autonoma de Activitati Nucleare (RAAN), la decizia din 28 ianuarie a Tribunalului Mehedinti.

Magistratii mehedinteni au dispus atunci "inceperea procedurii falimentului debitoarei. In temeiul art. 107 alin. 2 Lg. 85/2006. Desemneaza lichidator judiciar provizoriu pe Euro Insol SPRL, cu o retributie provizorie de 20000 lei care va indeplini atributiile prev. de art. 25 din lege. In temeiul art. 107 alin. 2 Lg. 85/2006. Dispune dizolvarea debitoarei si ridicarea dreptului de administrare al debitoarei".

Sentinta data marti de Curtea de Apel Craiova este definitiva.

RAAN se afla in insolventa din septembrie 2013, dupa ce acumulase datorii de 680 de milioane de lei. Alte datorii, de peste 70 milioane lei, s-au acumulat pe perioada insolventei.