Divizia de retail a Rompetrol va introduce de la 1 ianuarie 2008, in reteaua pe care o opereaza, motorina cu 3% biodiesel. Produsul respecta standardele europene de calitate, asigurind in acelasi timp protectia motorului.

Noul tip de motorina are la baza sortimentul Efix Diesel ( Euro 4), respecta standardul european de calitate EN 14 214 asigurind, in acelasi timp, protectia motorului si diminuarea emisiilor de hidrocarbon si dioxid de carbon.

“ Biocarburantii emit cu peste 90% mai putin bioxid de carbon si compusi de sulf, iar biodieselul este singurul combustibil alternativ care indeplineste 100% cerintele ecologice", a declarat Dan Rosu, director general Rompetrol Downstream, divizia de retail a companiei Rompetrol.

Rafinaria Petromidia produce in prezent si motorina Euro 5, carburant comercializat in statiile Rompetrol sub denumirea de Super Diesel Euro 5. Grupul Rompetrol are deja capacitatea de a produce si comercializa motorina Euro 5 cu 5% biodiesel, masura obligatorie in Rominia din 2009.

Rompetrol a alocat anul trecut aproximativ 7 milioane USD pentru pornirea instalatiei Automate de Amestec in Linie a Motorinelor (“ Diesel In Line Blending ”), care asigura o calitate superioara a produselor si a biocarburantilor furnizati.

Rompetrol Downstream opereaza o retea de peste 350 de benzinarii la nivel national si este prima care comercializeaza, inca din anul 2003, exclusiv carburanti la standarde Euro.