Ai un proiect sau o idee interesanta prin care casa ta, ori cladirea in care lucrezi sau orasul in care traiesti pot sa-si asigure energia din surse prietenoase cu mediul inconjurator ori sa-si eficientizeze consumul de energie? Daca vrei ca initiativa ta sa primeasca apreciere si sustinere din partea comunitatii, daca vrei ca aceasta sa devina un model de urmat pentru generatiile viitoare, atunci trebuie sa o aduci in lumina reflectoarelor! Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe www.energyglobe.ro si sa completezi, pana la data de 15 iulie, formularul de inscriere in competitia E.ON Energy Globe Award Romania.

E.ON Energy Globe Award RomaniaFoto: Smile Media

Aceasta isi propune sa selecteze si sa premieze cele mai bune proiecte de eficienta energetica si sa arate, astfel, nu numai publicului din Romania, dar si lumii intregi, ca pentru o serie de provocari majore ale momentului exista solutii inteligente care pot deveni modele de urmat.

Energy Globe Award (EGA), cea mai importanta competitie la nivel international din domeniul eficientei energetice si protejarii mediului inconjurator, cu o traditie de aproape doua decenii, este organizata in Romania, in premiera incepand cu acest an, de catre compania E.ON.

Concursul este deschis pentru orice persoana fizica sau juridica din Romania, precum comune, municipalitati, scoli, societati comerciale, institutii stiintifice si de cercetare, organizatii de stat, organizatii neguvernamentale sau universitati.

Proiectele vor fi grupate pe cinci categorii: Companii, Municipalitati, Do it yourself, Tineret si Idei. Daca in primele patru categorii sunt eligibile proiectele aflate in diverse faze de realizare, in cea de-a cincea categorie vor fi incluse doar acele initiative sau idei inca neimplementate. Eventualul castigator al acestei din urma categorii ar putea obtine, din partea E.ON sau a unor parteneri ai competitiei, sustinere pentru a-si pune ideea in practica.

Proiectele castigatoare vor fi recompensate cu premii valoroase, vor fi promovate si se vor bucura de un larg interes din partea opiniei publice. Selectarea si evaluarea acestora se va realiza de catre un juriu independent format din specialisti de renume, iar decernarea premiilor va avea loc in cadrul unei Gale organizate in luna octombrie la Bucuresti. Marele castigator se va califica la etapa internationala a Energy Globe Award.

Energy Globe Award (www.energyglobe.info) a fost creat in 1999 de pionierul in domeniul energiei, austriacul Wolfgang Neumann, iar in acest moment este cel mai important premiu din lume pentru solutii de economisire a energiei si protectia mediului, putand fi considerat un Oscar pentru ecologie.

Prin implicarea sa in organizarea acestei competitii, E.ON Romania se alatura eforturilor globale de protejare a mediului inconjurator si de conservare a resurselor naturale. Romania intra, astfel, in familia celor peste 170 de tari din intreaga lume unde este premiata, prin intermediul Energy Globe Award, excelenta in domeniul eficientei energetice, protejarii mediului si promovarii resurselor regenerabile.