Transportatorul roman de gaze Transgaz si SOCAR, compania petroliera de stat a Republicii Azerbaidjan, au semnat marti, in Baku, Azerbaidjan, un Memorandum de intelegere. Incheierea Memorandumului de intelegere intre cele doua companii este benefica in scopul consolidarii relatiei de colaborare, pe multiple planuri, in domenii de importanta strategica, proiecte comune si de interes comun, fara a se limita la proiectele de infrastructura in sectorul energetic, se arata intr-un comunicat al Transgaz.

Memorandumul a fost semnat cu prilejul unei intalniri intre presedintele SNTGN Transgaz SA, Ion Sterian, directorul Departamentului de Accesare Fonduri Europene si Relatii Internationale, Ciprian Alic si presedintele SOCAR, Rovnag Abdullayev.

La intalnire au fost prezenti Daniel Cristian Ciobanu, ambasadorul Romaniei in Azerbaidjan si Ramona Nicole Manescu, membru al Parlamentului European.

Pentru SNTGN Transgaz SA, SOCAR poate deveni o punte catre Azerbaidjan si Regiunea Marii Caspice, iar pentru SOCAR, Transgaz poate crea un liant cu organismele europene relevante.