Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, raspunde liderului PNL Gorj, Dan Valceanu, care ii ceruse demisia, spunand ca solicitarea politicianului gorjean a venit intr-un moment in care companiile sunt intarite, iar primii care pierd sunt "politicienii conectati la teava de bani", potrivit Mediafax.

"Mi se cere demisia din Gorj! Nu e prima oara si sunt convins ca nu va fi nici ultima oara. De data asta e un lider PNL, pana acum ma obisnuisem cu cei de la PSD. Ce-i drept actiunile transpartinice nu sunt monopolul Capitalei, asa cum nici afacerile cu companiile statului nu se fac doar la centru. Ce e insa o constanta in aceste afaceri e faptul ca statul pierde mereu si cei care platesc sunt angajatii obisnuiti", scrie, vineri, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, pe contul sau de Facebook.

"Liderii politici din Gorj descopera cu uimire ca CEO e intr-o situatie financiara grea. Sigur ca in calitate de afaceristi onesti care au facut afaceri colosale cu Complexul Energetic Oltenia nu aveau de ce sa se ingrijoreze ca propriile lor acte afecteaza compania si angajatii ei. Grija aceasta ii macina doar cand imbraca haina de politician. Ipocrizia ingrijorarilor politice din Gorj imi aminteste, ca intr-un plagiat simbolic, de sfatul sulfuros de acum cativa ani prin care ni se cerea sa ne 'intarim' statul. Ei bine, da, domnilor, ne intarim companiile acum si primii care pierd de data aceasta sunt politicienii conectati la teava de bani.

Sunt constient ca timpul nu lucreaza in favoarea noastra si ca ireversibilul nu poate fi construit in cateva luni. Dar cei care plang acum de grija angajatilor de la CEO (ca si in alte companii din energie) sunt cam toti responsabili de situatia in care ne aflam. In Oltenia se faceau afaceri dubioase de ani de zile si nu e ca si cand nu ar fi stiut toata lumea ce se intampla. Au inceput sa apara dosarele penale si vor aparea si mai multe. Din pacate, un dosar penal nu se face pe vorbe, asa cum se dau declaratiile ipocrite", a mai scris ministrul.

"Iar in ceea ce il priveste pe liderul PNL care s-a trezit acum ingrijorat de situatia de la CEO as dori sa ii transmit ca pentru a tine lectii ai nevoie de statura morala, iar in cazul dumnealui cred ca acest aspect ii lipseste cu desavarsire. Mai mult, cred ca ar fi cazul sa se preocupe sa gaseasca raspunsuri oficiale la modul in care firmele in care e actionar au reusit sa aiba contracte de milioane cu CEO.

Angajatilor de la CEO as vrea sa le spun ca atunci cand va tremura sufletul pentru ziua de maine, cand frica e singurul lucru pe care il simtiti, sa va asezati la o masa si sa faceti liste cu oamenii care v-au mintit ani de zile si care v-au furat fara rusine, iar astazi va poarta de grija. Banii familiilor dumneavoastra sunt in masinile scumpe ale acestor politicieni si ale partenerilor lor de afaceri. Banii pentru educatia copiilor dumneavoastra sunt in vile si piscinile potentatilor din Gorj. Viitorul dumneavoastra va e furat de acesti oameni", a adaugat Victor Grigorescu.

Joi, liderul PNL Gorj, Dan Valceanu, i-a cerut demisia ministrului Energiei, pe motiv ca Victor Grigorescu s-ar afla pe statul de plata de la Complexul Energetic Oltenia, primind aproximativ 3.000 de lei lunar, aspect pe care liberalul l-a catalogat ca fiind imoral.

Liderul PNL Gorj, Dan Valceanu, a prezentat, in cadrul unei conferinte de presa, un stat de plata al Complexului Energetic Oltenia pentru luna iulie, pe care figureaza atat colaboratorii companiei de stat, cat si sumele cu care acestia sunt remunerati lunar. La pozitia a 13-a se afla ministrul Victor Grigorescu si o suma incasata luna trecuta, in valoare de 2.667 de lei, de la CEO, pe motiv ca face parte din comisia de privatizare a companiei.