RADET are o datorie fata de ELCEN pe care trebuie sa o achite. Daca acest lucru nu se petrece, ELCEN intra in incapacitate de plata si nu va putea livra agent termic si apa calda catre RADET, a scris ministrul energiei Victor Grigorescu pe Facebook. Grigorescu a precizat ca "ELCEN nu opreste apa calda in Bucuresti, dar RADET poate falimenta ELCEN si astfel sa ajungem la o situatie catastrofala".

"Politizarea situatiei dintre ELCEN si RADET afecteaza ambele societati in mod negativ. Repet ceea ce am mai spus si ar trebui sa fie foarte bine cunoscut publicului: intre cele doua entitati exista o disputa economica pe care justitia a si transat-o in buna masura.(...) Nu este nevoie de politizarea situatiei pentru ca acest lucru va amana plata datoriilor si, in consecinta, Bucurestiul va fi cel care va suferi. In cazul ELCEN - RADET exista o deciziei a justitiei pe care ambele parti trebuie sa o respecte", a mai scris Grigorescu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat miercuri "presiuni ale partii liberale din Guvernul tehnocrat" asupra ELCEN, "pentru a pedepsi bucurestenii ca au indraznit sa voteze cu social-democratii la alegerile locale".

"Sunt deja de notorietate amenintarile de la ELCEN catre Primaria Capitalei, de fapt catre bucuresteni, ca vor fi lasati fara apa calda si caldura. In opinia mea, este o presiune din partea partii liberale din Guvernul tehnocrat catre ELCEN pentru a pedepsi bucurestenii ca au indraznit sa voteze cu PSD la alegerile locale. Se cere Primariei Capitalei sa plateasca in cateva zile o datorie acumulata in zece ani, in conditiile in care doamna primar a avut intalniri cu ministrul Energiei si cu conducerea ELCEN, care au dat asigurari ca nu-si vor permite sau nu se vor gandi sa pedepseasca bucurestenii", a afirmat Dragnea, in debutul sedintei Biroului Permanent National al PSD, la care participa si primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit Agerpres.