Situatie complicata la un gigant energetic: Directorul german de la CE Oltenia si-a dat demisia dupa doar trei saptamani de activitate
UPDATE Toate rubricile din declaratia de avere a lui Klaus Leiders sunt goale, iar in declaratia de interese mentioneaza doar ca este membru onorific al Academiei de Stiinte din Rusia, chiar daca in CV a trecut ca detine o firma in Germania. Vezi aici declaratiile de avere si de interese, dar si CV-ul.
Acestia nu au demisionat, fiind pastrati in continuare, continuand incertitudinea. Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, interimar la randul sau si cu o componenta incompleta, a cerut membrilor Directoratului companiei, la sfarsitul lunii iulie, sa-si prezinte demisiile. Doi dintre membrii directoratului, Daniel Antonie si Laurentiu Ciobotarica, sunt trimisi in judecata de DNA pentru abuz in serviciu. Unul singur din directorat, Adrian Mircea Teodorescu, a fost schimbat. In locul sau a venit o persoana cu un CV straniu, Klaus Leiders, cetatean german care a lucrat in Coreea de Nord, China si Rusia. Leiders si-a inceput activitatea pe 22 august.Ar fi trebuit sa-si inceapa activitatea pe 6 august, insa a venit cu doua saptamani mai tarziu, fiind numit de CS pe 15 iulie. Ministrul energiei Victor Grigorescu spune din cand in cand ca in curand vor fi numiti membri ai CS, conform OUG 109/2011 privind managementul corporativ, insa acest lucru intarzie sa se intample, chiar daca procedura de selectie a inceput la mijlocul lunii aprilie.
"Informatia potrivit careia am inaintat demisia mea catre CS este adevarata. Am venit in echipa de conducere a CE Oltenia deoarece imi place schimbarea si din convingerea ca pot ajuta compania sa revina pe linia profitabila. In data de luni, 5 septembrie 2016, am fost oficial informat ca proiectul meu privat a fost finantat si este necesara prezenta mea imediata la Londra pentru semnarea contractului si inceperea proiectului. La nivelul CE Oltenia exista un conflict de interese clasic si a trebuit sa iau aceasta decizie pentru a-mi urma proiectul privat. Dar, cred cu tarie ca soarta CE Oltenia poate fi schimbata in sens pozitiv, daca toate partile actioneaza in aceeasi directie. Din acest motiv am transmis catre CS ca doresc sa raman implicat in conducerea companiei dintr-o alta pozitie,consultant sau alta forma care se va decide. Viitorul angajatilor CE Oltenia este foarte important si sper ca solutiile constructive vor fi gasite in scurt timp", a spus Leiders, potrivit Pandurul.
Intre timp, situatia de la CE Oltenia se agraveaza, fiind inregistrata pe primul semestru o pierdere financiara de 138,2 milioane de lei. Spre deosebire de alti ani, a inceput sa acumuleze si datorii la stat, inregistrand 67 milioane de lei la sfarsitul primului semestru.
Complexul Energetic Oltenia (CEO) vinde de trei ani energie la preturi mult sub costurile de productie, potrivit unor documente care reprezinta planul de restructurare pana in 2020 si planul de disponibilizare pe 2016-2017, obtinute de HotNews.ro. Este o realitate bine cunoscuta la nivelul companiei, insa negata oficial. Aceasta societate de stat cu peste 15.000 de angajati se afla intr-o situatie dezastruoasa de trei ani si, in ciuda asigurarilor date de actualul Guvern ca lucrurile vor fi schimbate, merge din rau in mai rau. Este in continuare pe pierderi, datoriile se acumuleaza, iar din luna iulie este haos la nivel de management. Guvernul evita a ia masuri curajoase pentru a scoate compania de sub influenta grupurilor de interese locale, de teama ca ar putea provoca tensiuni la nivelul judetului Gorj. Iar planul de disponibilizare prevede masuri, insa pentru unele dintre ele nu sunt prezentate calcule exacte si termene de implementare.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri
Mda. Rutina post-decembrista.
Sau crezi ca a primit salarii compensatorii fiindca a plecat inainte de terminarea contractului.
Lamureste-ne si pe noi cum e cu rutina post-decembrista!
Pe bune!
fost coleg...
Toti ziceti ca este usor sau ca este doar o diploma dar nici de-al dracu' nu gasesti ingineri pentru angajare.
Diploma aia inseamna vreo 70 de examene care au fost luate si mai inseamna si o doza mare de informatie tehnica pe care matale nu o ai si de aia platesti un tehnician sa-ti rezolve buda si chiuveta.
De la automobile la telefoane mobile si la centrale telefonice.
Si sunt mandru de asta!
Este strict problema ta daca tie ti-e rusine.
Da, pt. mine Klaus asta este un alt aventurier din vest ce haleste ban public din RO.
Cat despre haleala din banul public nu crezi ca cei mari halitori sunt exact romanii, nu cei din afara.
Mai bine zis romanii cred ca e ca pe vremuri cand "Bunul intregului popor" trebuia impartit dupa metoda lui Iancu Jianu si dus acasa bucata cu bucata.
Cine plateste ajutoarele sociale si pierderile cauzate de import?.
Faptul ca acei oameni raman fara loc de munca se repercuteaza la nivelul intregii tari nu doar local pt. ca vor cosuma bunuri si servicii mai putine. Mai mult, ajutoare sociale trebuie sa fie platitite, cu ce bani ca nu vin dintr-o data mai multi bani la buget daca se inchide?. Se va face ca pana acum se vor lua de la investitii, in loc ca sa aduca bani la buget ia bani.
Inca o data de unde si la ce costuri sa importam, cand noi avem carbune?.
De unde, evident din Rusia ca nu exista alt exportator prin zona.
@ty aceeasi situatie ca si la carbune si nu este Canada tara din care vine uraniul ea este doar "intermediara".
Surpriza, dar avem cam printre cele mai moderne termocentrale din Europa.
Asta nu se cheama cu 50 de ani in urma ci se cheama flexibilitate si la cat costa gazul de rusi te gandesti in felul urmator:
creste pretul gazului de 3 ori sau accepti fumul de pe cer?
N-am zis ca este o alegere usoara.
Si banuiesc ca a vazut destule scheme de coruptie prin Rusia si Coreea dar realitatea romaneasca l-a daramat.
Povestea cu proiectul personal e bara-bara, adica el avea un proiect personal pe teava si totusi a semnat contractul cu CE Oltenia??
dar imbarligatura PSD-ista de acolo trebuie curatata, guvernul trebuie sa ia masuri acum.
ce rusia, ce coreea de nord? tot romanu-i baza.
Voi ce ati fi facut in locul lui ? (scuze nu stiu cum se scrie corect ati sau a-ti)
Asa ca mai Toni nu te mai vaicari ca te jumulesc multinationalele, te jumulesti tu singur, zi de zi, step by step. E o rutina nu doar post decembrista, acum a fost dusa la perfectiune, dar rutina e clasic comunista.
Nimeni nu poate face mare lucru din psorura de manager pentru ca orice rentabilizare ai incerca, ea paleste in fats datoriilor istorice. Probabil ca s-ar putea salva ceva dar ar curge prea mult sange cu implicatii la alegeri.
Nu stiu cine e neamtul asta si nici de ce a agreat sa preia managementul ca sa plece aproape imediat dupa ce a preluat functia. Drum bun si cale batuta, ori nu era serios, ori a realizat ca e ca mielul la taiere.
Dar ce e deranjant este regula comunista cu declaratia publica de avere. Sa stie toata lumea ca managerul e un capitalist gras si nesimtit.
Nu exista nicio tara normala din lumea asta unde salariatii din sectorul public trebuie sa-si declare public averea. E o metoda profund comunista ce vine din negura anilor '50. Sa te judece poporul imbuibatule, esti manager si ai o avere mai mare decat un necalificat al draq nenorocit.
In orice tara civilizata faci astfel de declaratii catre organele abilitate si atat. Totul e confidential, nu o invitatie la judecata publica si nici indicatie pentru hoti sa stie unde tine nevasta cerceii.
In Occident e o jignire sa intrebi pe cineva ce venit are, asta e o chestie privata. Daca intrebi pe cineva ce avere are cred ca se uita la tine ca la unul teleportat din mileniile trecute.
Este treaba angajatorului si fiscului sa te prinda daca furi, iar in tarile dezvoltate fiscul isi face treaba. Nu e treaba lui Tanti Florica sa stie cat castiga un director de societate energetica si sa-l judece pe nenorocit cu tusha Smaranda si nea Tilica.
Lumea sa judece omul pentru ce face si nu pentru avere. Daca averea e ilicita sa-l prinda organele platite pentru a face treaba asta.
Anticipand unele comentarii: nu lucrez 'la stat' si nu am niciun leu castigat altfel decat prin munca cinstita 'la alb'. Nu sunt bogat dar si daca as fi falit tot as refuza sa declar public averea. Chestie de principiu.