Reprezentantii ELCEN si Distrigaz Sud au ajuns vineri la o intelegere de principiu privind esalonarea, pana la sfarsitul acestui an, a sumei de 11,67 milioane de lei, reprezentand penalitati de intarziere aferente unor facturi din anii precedenti, informeaza ELCEN intr-un comunicat de presa. In urma protocolului, cel putin pentru moment, nu vor fi probleme in alimentarea cu apa calda a bucurestenilor, precizeaza ELCEN.

Foto:

Urmare a acestei intelegeri, se va ridica poprirea instituita de catre Distrigaz Sud asupra conturilor ELCEN, cu conditia respectarii de catre ELCEN a obligatiilor asumate in protocolul semnat de cele doua societati, se precizeaza in comunictul de presa.

"In masura in care RADET isi va respecta obligatia de a intocmi luni ordinul de plata pentru plata subventiei scadente, se va putea achita catre Romgaz contravaloarea gazelor livrate in urmatoarele zile si astfel, cel putin pentru moment, nu vor fi probleme in alimentarea cu apa calda", arata ELCEN adaugand ca aceasta este o solutie la care s-a ajuns in urma unor negocieri, dar nu este o solutie pe termen lung.

"Este, in continuare, nevoie de o discutie permanenta intre RADET si ELCEN pentru ca stabilitatea sa fie asigurata pe tot parcursul sezonului rece 2016 - 2017", avertizeaza ELCEN.