Consiliul de Administratie al ELCEN va decide joi daca va solicita intrarea in insolventa a producatorului de energie, intrucat situatia financiara a ELCEN depinde de cea a RADET, au declarat miercuri, pentru AGERPRES, surse din cadrul ELCEN.

"In sedinta Consiliului de Administratie de joi se va decide daca ELCEN va cere, la randul sau, insolventa, intrucat situatia financiara a producatorului de energie este legata de cea a RADET. Trebuie sa ne protejam si noi, la randul nostru, de creditori", au spus sursele mentionate.

Conducerea RADET a fost mandatata miercuri sa deschida procedura insolventei, un proiect de hotarare in acest sens fiind adoptat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat, ulterior, ca intrarea in insolventa a RADET inseamna ca Regia va plati facturile la zi catre ELCEN, plati care nu sunt un moft, ci o necesitate absoluta pentru ca populatia sa primeasca apa calda si caldura.

"Salut decizia Consiliului General al Capitalei si sper ca o posibila intrare in insolventa a RADET sa permita Regiei sa se restructureze, sa isi gestioneze mai bine banii si sa plateasca facturile la zi. Tin sa precizez ca sustinem orice forma de protectie juridica, atat timp cat societatea se recladeste pe principii solide si nu pericliteaza bunastarea cetatenilor. Insolventa inseamna, in primul rand, plata facturilor la zi", a aratat ministrul.

Grigorescu a adaugat ca, in ceea ce priveste situatia ELCEN, in acest moment Consiliul de Administratie analizeaza cele mai bune solutii pentru a continua, in termeni corecti, relatia comerciala cu RADET si de a se proteja, la randul ei, de efectele insolventei RADET.