Consiliul de Administratie al Romgaz a decis luni sa livreze gaze catre Elcen pana joi, potrivit unor surse din domeniul energetic. Aceasta in conditiile in care Ministerul Energiei a promis ca va introduce pe circuitul de avizare un proiect de ordonanta de urgenta care va crea cadrul legislativ necesar Primariei Capitalei sa plateasca in avans subventiile pentru incalzire. Banii pentru subventie vor fi alocati Radet, de aici vor ajunge la Elcen si mai departe la Romgaz, care va livra gazele necesare pentru producerea energiei termice.

Ramane de vazut daca in sedinta de miercuri a Guvernului va fi discutata o astfel de ordonanta de urgenta si care ar fi consecintele in cazul in care nu ar fi aprobata.

"Ordonanta de urgenta va permite Primariei sa plateasca in avans subventia catre RADET, iar banii sa ajunga, prin intermediul ELCEN, la Romgaz, astfel incat Romgaz sa nu intrerupa furnizarea de gaze catre producatorul de energie termica din Bucuresti. Acesti bani, circa 193 de milioane de lei, pot asigura fluxul financiar pana la finele lunii ianuarie 2017, mai mult sau mai putin in functiile de conditiile meteo", au declarat pentru Agerpres surse din domeniul energetic.

Aproape in fiecare saptamana apar incertitudini legate de continuarea furnizarii de gaze necesare producerii de energie termica. Pe 27 septembrie, Elcen a reusit sa identifice reserse financiare pentru a plati gazele pana luni, 3 octombrie. Luni, cand expira acest termen, Romgaz a decis sa mai livreze inca trei zile.

Din pasuire in pasuire, Ministerul Energiei spera ca bucurestenii vor trece iarna fara intreruperi in alimentarea cu apa calda si caldura.