Ministerul Energiei a luat act de decizia Curtii de Apel Alba Iulia luata marti, 8 noiembrie, prin care se respinge procedura de intrare in insolventa a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), se arata intr-un comunicat al institutiei. "Iesirea din insolventa a Complexului Energetic Hunedoara nu este o situatie favorabila societatii si nu creeaza premisele unui proces facil de restructurare a companiei", se mai precizeaza in comunicat.

Potrivit acestuia, chiar si in aceasta situatie, in care societatea, aflata in dificultati financiare enorme, nu beneficiaza de protectia conferita de starea de insolventa, obiectivul Ministerului Energiei ramane acelasi: sa restructureze si sa eficientizeze societatea.

Planul pus in practica in ultimele luni privind masurile de eficientizare a CEH continua sa fie viabil, iar Ministerul Energiei va identifica solutiile necesare pentru protejarea companiei de pericolului falimentului, se mai arata in comunicat.

Ministerul Energiei precizeaza ca este o decizie definitiva a unei instante de judecata pe care nu poate decat sa o respecte si sa i se conformeze.

Curtea de Apel Alba Iulia a solutionat marti apelurile formulate impotriva hotararilor pronuntate de judecatorul sindic al Tribunalului Hunedoara in dosarul de insolventa al Complexului Energetic Hunedoara (CEH) si a respins cererea privind deschiderea procedurii insolventei. Este pentru a doua oara cand CEH iese din insolventa in acest an, in urma unor decizii ale Curtii de Apel Alba Iulia. CEH a mai fost in procedura de insolventa in perioada 7 ianuarie- 3 mai 2016, in urma unei sentinte a Tribunalului Hunedoara. Insa, aceasta sentinta a fost desfiintata de CA Alba Iulia, in urma unei contestatii a Sindicatului "Noroc Bun". Pe 23 iunie a reintrat in insolventa, dupa o noua sentinta a Tribunalului Hunedoara, insa si aceasta a fost contestata la Curtea de Apel Alba Iulia de Sindicatul "Noroc Bun". Marti, Curtea de Apel a admis contestatia si astfel CE Hunedoara iese pentru a doua oara din insolventa.

In cadrul CEH lucreaza circa 6.000 de angajati la termocentralele Mintia si Paroseni, precum si la minele de carbune Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan din Valea Jiului.

CEH are datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei catre Ministerul Finantelor Publice.