KMG International (fostul Rompetrol Group) isi schimba structura de conducere, numindu-l pe Catalin Dumitru in functia de prim vicepresedinte operatiuni si pe Alexey Golovin in functia de vicepresedinte dezvoltare corporativa si strategie a Grupului, informeaza compania. Catalin Dumitru, care a ocupat anterior functia de vicepresedinte responsabil cu activitatea operationala in cadrul KMG International, preia pozitia de prim vicepresedinte al KMG International, continuand sa fie responsabil de intregul lant operational al Grupului.

Azamat Zhangulov, actualul prim vicepresedinte al KMG International a fost promovat in functia de prim vicepresedinte vanzari si marketing in cadrul KazMunayGas, compania nationala de petrol si gaze a statului Kazahstan, actionarul unic al KMG International. Azamat Zhangulov s-a alaturat Grupului KMGI International in 2012, cand a fost numit director general adjunct pe probleme financiare. Din pozitia de prim vicepresedinte al KMG International, Azamat Zhangulov a coordonat strategia pe termen lung si dezvoltarea corporativa a Grupului, conform obiectivelor de business ale actionarului unic.

Noul vicepresedinte al KMG International, Alexey Golovin, va prelua responsabilitatile pentru dezvoltare corporativa si strategie a Grupului, coordonand dezvoltarea strategica, proiectele de fuziuni si achizitii, relatiile publice si relatiile cu autoritatile guvernamentale si actionarul unic.

Alexey Golovin, care a fost anterior director de strategie, a detinut in ultimii patru ani diferite pozitii in cadrul KMG International, inclusiv functia de director de comunicare interna si dezvoltare corporativa si cea de director de marketing si comunicare. Alexey Golovin s-a alaturat grupului de companii KazMunayGas in 2008, iar din 2009 lucreaza in cadrul KMG International. Este licentiat in drept in cadrul Facultatii de Drept "Adilet" si a urmat programul de Executive MBA al Essec & Mannheim.

Catalin Dumitru are o experienta profesionala de 23 de ani si s-a alaturat Grupului KMG International (fostul Grup Rompetrol) in anul 2002, in calitate de director financiar pentru doua companii ale Grupului. Cariera sa in cadrul Grupului a evoluat treptat, din pozitia anterioara de vicepresedinte operatiuni fiind responsabil de coordonarea activitatilor de aprovizionare cu materii prime si trading cu produse finite, activitatilor de rafinare si petrochimie, precum si cele de distributie a produselor petroliere. Din noua sa pozitie, Catalin Dumitru va fi responsabil cu implementarea activitatilor operationale pe termen lung ale KMG International.