Consiliul de Administratie al Companiei Nationale a Uraniului l-a desemnat pe Romeo Urjan, membru al Consiliului de Administratie, pentru functia de director general al societatii, se arata intr-un comunicat al Ministerului Energiei. Potrivit acestuia, Romeo Urjan este specialist in industria nucleara, care a ocupat, in perioada mai 2015- noiembrie 2016, pozitia de director Directia Tehnica si Securitate Nucleara in cadrul SN Nuclearelecrica SA.

Romeo Urjan este expert in operare, constructie si punere in functiune de capacitati nucleare, securitate nucleara si programe de pregatire. De asemenea, a detinut pozitia de director de Productie al CNE Cernavoda pana in anul 2000, iar ulterior a ocupat diverse pozitii strategice de management la centrala Ontario Power Generation din Canada, de unde a fost recrutat de Nuclearelectrica in anul 2014.

Compania Nationala a Uraniului se afla intr-o situatie economico-financiara dificila, iar la inceputul lunii octombrie, Guvernul a aprobat un ajutor de salvare pentru CNU in limita sumei de 62 milioane de lei, pentru o perioada de 6 luni. Pe data de 5 noiembrie, societatea a intrat in posesia primei transe din imprumut, in valoare de 47,2 milioane de lei.