Compania nationala de transport al gazelor Transgaz are de cateva saptamani un nou angajat: Ayten Gerea, sotia lui Andrei Gerea, fost ministru al energiei in Guvernul Ponta, deputat ALDE, dar si candidat pentru aceeasi functie pe listele ALDE Arges. Ayten Gerea a fost angajata pe functia de specialist relații publice in cadrul Transgaz. Numirea este surprinzatoare avand in vedere ca gestiona o afacere de familie, o firma din domeniul auto, care se ocupa de comertul de automobile si repararea lor. Potrivit unor surse din domeniu, ALDE sustine persoane cu functii de conducere din mai multe companii energetice, inca de pe vremea guvernarii Ponta. Ayten Gerea nu a raspuns la intrebarile transmise de HotNews.ro.

Andrei Gerea - ALDEFoto: Agerpres

Pe data de 29 noiembrie, HotNews.ro a transmis sotiei fostului ministru si biroului de presa al Transgaz cateva intrebari, insa nu au fost transmise raspunsurile pana in acest moment.

Iata intrebarile:

1. Aceasta numire are vreo legatura cu faptul ca sunteti sotia fostului ministru al energiei Andrei Gerea, actual candidat pe listele ALDE Arges pentru functia de deputat?

2. Daca nu, care este motivul acestei numiri? Ce va recomanda pentru aceasta numire?

3. Sunteti in continuare administrator al Valahia Investments SRL si consultant marketing la Romaqua SA?

Potrivit ultimei declaratii de avere a fostului ministru, publicata ca urmare a candidaturii sale pe lista ALDE Arges pentru Camera Deputatilor, Ayten Gerea figureaza ca administrator al Valahia Investments SRL, dealer auto in Pitesti, cu un venit de 54.000 lei, si consultant marketing la Romaqua SA, companie din domeniul apelor minerale, cu un venit de 27.268 lei. La Valahia Investment SRL, Andrei Gerea este unic asociat, potrivit declaratiei de interese. Vezi declaratiile de avere si de interese atasate.

Andrei Gerea a fost ministru in Guvernul Ponta de doua ori: ministru al economiei, in perioada octombrie 2013- martie 2014, si ministru al energiei, in perioada decembrie 2014- noiembrie 2015.