Consiliul Concurentei a anuntat luni ca a efectuat inspectii inopinate la sediul companiei Gaz Sud si la punctele de lucru ale acesteia din Bucuresti, Ilfov, Ialomita si Brasov. Inspectiile s-au derulat in cadrul investigatiei privind un posibil abuz de pozitie dominanta al Gaz Sud pe piata serviciilor de avizare tehnica a proiectelor, receptie si punere in functiune a instalatiilor de utilizare a gazelor naturale. Investigatia va analiza posibila impunere a unor tarife inechitabile pentru prestarea serviciilor respective, consumatorilor care s-au racordat la sistemul de alimentare cu gaze naturale in localitatile si zonele geografice pentru care compania detine licenta de distributie.

Bogdan Chiritoiu, presedinte Consiliul ConcurenteiFoto: Consiliul Concurentei

Inspectiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucuresti si sunt justificate de necesitatea obtinerii tuturor informatiilor si documentelor relevante in vederea clarificarii posibilei practici anticoncurentiale analizate.

Documentele ridicate in cadrul inspectiilor se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei.

Inspectiile inopinate constituie o etapa preliminara a investigatiei, iar efectuarea lor nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste existenta unei incalcari a Legii Concurentei.