Companiile petroliere care detin concesiuni de titei si gaze offshore in Romania, in Marea Neagra, aflate in derulare, vor avea acelasi regim de redevente valabil la data semnarii acordurilor petroliere de concesiune, pe toata perioada derularii acestora, stabileste un proiect de lege redactat la nivelul Guvernului si obtinut de publicatia Profit.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

In plus, proiectul contine o prevedere potrivit careia regimul de redevente aplicat concesiunilor de zacaminte de titei si gaze offshore, din Marea Neagra, aflate in vigoare la data intrarii in vigoare a legii, nu va putea deveni sub nicio forma mai impovarator pentru companiile titulare decat cel inscris in acordurile petroliere de concesiune.

Companiile care detin acorduri petroliere de concesiune pentru perimetre offshore de titei si gaze sunt OMV Petrom, singura si in parteneriat cu americanii de la ExxonMobil, consortiul Lukoil-PanAtlantic Petroleum-Romgaz, Black Sea Oil&Gas si Petromar Resources. Cel mai important acord petrolier offshore, cel semnat cu OMV Petrom si ExxonMobil pentru perimetrul de mare adancime Neptun Deep, este valabil pana in 2030, aminteste Profit.ro.