Ministerul Energiei vrea sa forteze Romgaz sa vireze la bugetul statului peste 500 milioane de lei, cu patru luni inainte de finalul anului
Nu este exclus ca in perioada urmatoare si alte companii de stat sa faca astfel de anunturi.
"In conformitate cu art. 122 din Legea 24/2017, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. informeaza piata in legatura cu solicitarea primita de la Statul Roman in calitate de actionar al Societatii Nationale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. (cota de participare de 70,0071% din capitalul social), reprezentat de Ministerul Energiei, cu privire la convocarea de indata a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor avand ca principal punct pe ordinea de zi ¬aprobarea distribuirii sumei de 750.000.000 lei, sub forma de dividende, in temeiul prevederilor art. II si art. III din OUG nr. 29/2017, catre actionarii societatii, proportional cu participarea acestora la capitalul social al societatii", se arata in anuntul Romgaz.
Acesta mai precizeaza, ca in perioada imediat urmatoare, Consiliul de Administratie va convoca Adunarea Generala a Actionarilor.
"Pentru informarea corecta a dvs., aflati ca, de la inaltimea functiei sale, ministrul Misa, personal, a sunat in disperare de cauza la sefii companiilor nationale pentru "a face rost" de cateva sute de milioane de lei din restul de lichiditati anemice ramase la dispozitia acestora, dupa ce anterior li se "confiscasera" deja rezevele. Dupa ce au pus in pericol dezvoltarea tarii prin strangularea investitiilor publice, fragilizeaza viitorul companiilor emblematice ale statului roman: Hidroelectrica, Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica...", scria in urma cu cateva zile Gelu Stefan Diaconu, pe contul sau de Facebook.
Reamintim ca vineri, Ministerul Finantelor a publicat proiectul de Ordonanta de urgenta care arata ca veniturile bugetului de stat pe anul 2017 se diminueaza pe sold cu suma de 1,3265 miliarde lei, iar cheltuielile se diminueaza, pe sold, cu suma de 347,7 milioane lei.

Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii VIDEO
Ultimele ore la Casa Albă: Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă- UPDATE
Ursula von der Leyen: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Imaginea de moment a luptei pentru putere în PNL: Liberalii caută un succesor pentru Orban, dar nu vor un blitzkrieg / Un nume, totuși, este vehiculat
Sau nu?
========================
Multumesc, mai Geopoliticule! Traiesc si eu pe langa GoeStrategii de Damaroaia. Aia care stiu si economie si finante si politica. Am voie?
Ia baga matale o Geopolitica de Damaroaia, zi-ne cum e viitorul NAFTA, poate ne lipim de stiinta matale...geopolitica, nu-i asa?
PS: NAFTA, nu NASA ! Incept tot cu "N", dar cam atat! ....mancal-ar tata de GoeStrateg ! Tot studentel la 46 de ani, ca seful vostru?
si uite asa Romgaz o sa ajunga ca Tarom, fara capitaizare, fara modernizarea infrastructurii, cu multi politruci incompetenti.... in faliment
Este incredibil de cata creativitate este in stare mintea lor la furat si la acoperit furturi. Pentru ca sa fim seriosi: salariile noi sunt un furt. Desigur, nu in sensul real al cuvantului. Numai un neinvatat superficial ar concluziona asta. Nu, eu ma refer la actiune, reactie si consecinte.
Datorita furtului de aproape 30 de ani, statul a fost fortat sa traiasca intr-o saracie artificiala (drept dovada salariile atat de mici din UE de care tara noastra este "mandra"). Inflatia a crescut imens acum cativa ani fiind necesare multe masuri sa o reduca (printre care taieri la greu).
Acum se incearca cresterea lor fortat si artificial rezultand in, cel mai probabil, aceeasi criza fie de atunci, fie ca cea a creditelor de acum cativa ani. Indiferent, rezultatul va fi acelasi.
Ca PSD sa ascunda asta acum incearca sa acopere gaurile cu impozite exagerate fix unde este productivitate maxima (sectorul privat) si incearca sa sifoneze bani de la putinele companii pe profit de la stat.
Asa cum am spus si in alte comentarii: arta de a fura legal.
Furcile pe voi!
Multumesc
stiu ca sunt cateva companii cu capital majoritar de stat care aveau lichiditati foarte mari pe la diverse banci si pe care nu luau mai nimic ca dobanda.