Hidroelectrica, in calitate de unic actionar al Hidroserv, societate aflata in insolventa, a decis sa inlocuiasca administratorul special al acestei societati, Valeriu Babau. Postul vacant va fi ocupat, incepand cu data de 29 septembrie 2017, de Manuela Petronela Olteanu, informeaza Hidroelectrica printr-un comunicat. Potrivit acestuia, "decizia de schimbare a administratorului special vine ca urmare a nemultumirilor Hidroelectrica legate de ritmul restructurarii Hidroserv, mai cu seama in ceea ce priveste eliminarea surplusului de personal indirect productiv, precum si a celorlalti factori ce au condus la fragilizarea societatii si la intrarea in insolventa".

"Lipsa de coerenta a planurilor propuse si lipsa unor rezultate conforme cu nivelul asteptarilor si obiectivelor stabilite, vine in contradictie cu viziunea Hidroelectrica, societate care isi doreste implementarea unor masuri urgente si curajoase pentru scoaterea cat mai rapida din insolventa a Hidroserv.

Salvarea Hidroserv si pastrarea nucleului de specialisti foarte bine pregatiti de care aceasta societate dispune se afla in centrul preocuparilor Directoratului Hidroelectrica. Societatea de servicii are un rol crucial pentru activitatii necesare Hidroelectrica, asa cum sunt: montaj si mentenanta la agregate energetice, proiectare instalatii electrice, de automatizare si mecanice; montaj si intretinere instalatii electrice de inalta si joasa tensiune, constructii civile, industriale si hidrotehnice; teste de performanta si specialitate; suport tehnic si proiectare lucrari domeniul energetic; masuratori topogeodezice si topobatimetrice, etc.", se mai arata in comunicat.

Manuela Petronela Olteanu este licentiata in drept din anul 1999 si detine, din anul 2010, un masterat in drept civil si procesual civil aprofundat. S-a ocupat de insolventa Electrocentrale Bucuresti si a ocupat functia de director general al Directiei Juridice in cadrul AVAS pentru mai multi ani.