Deputatul Iulian Iancu: Voi propune ANRE si Guvernului sa intervina prin legislatie pentru a stopa escaladarea preturilor la energia electrica
Acesta considera ca este nevoie de o interventie imediata pe piata, prin modificarea legislatiei, care in acest moment ar permite "aceasta escaladare a pretului de catre unii producatori care aleg intentionat anumite platforme de piata care le permit maximizarea profitului".
"Nu este in regula ca un producator, chiar daca este liber in oferta, sa aiba oricat profitul pe piete care sunt captive, nu oricine poate ajunge pe piata de echilibrare. Reglementatorul, care stie acest lucru, trebuie sa intervina si sa plafoneze aceste cresteri, printr-o interventie directa, print-un ordin, si automat se limiteaza aceasta crestere aberanta", a mai spus Iancu.
Acesta a amintit ca preturile la energia electrica pe bursa OPCOM au ajuns la valori extrem de mari, situatia fiind dramatica. "In primele noua zile din luna noiembrie s-a atins un pret de 700 de lei pe Piata pentru Ziua Urmatoare, fata de 400 de lei, si acela foarte mare, din cursul lunii iulie, cand am avut un varf de consum. Nu suntem in varf de consum la inceput de noiembrie si cu toate acestea preturile sunt cu 80% mai mari, iar cifrele de 700 de lei sunt ametitoare", a spus Iancu.

Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Frumoasa casă neoromânească de pe strada Stirbei Voda, pentru care administrația Firea a dat autorizație de demolare pe finalul mandatului, este deocamdată salvată: Prefectul a atacat autorizația în instanță
Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Dar de ce nu dati bani pentru retehnologizarea termocentralelor?
Reparatii curente si atat. Nesimtitilor!
De ce sa fie industria metalurgica romaneasca, industria navala, sau alte industrii mari consumatoare de energie electrica si gaze competitive ?
Le inchidem pe toate in numele pietei libere.
Daca am fi avut si Petromul companie de stat, acum benzina la pompa ar fi fost de vreo 2 ori mai ieftina.
Combinatul siderurgic din Galati se plange deja de gazul si energia mult prea scumpe, ce ii face necompetitivi, mai ales ca la licitatia pentru gazoductul BRUA statul a ales sa cumpere tevi din China, unde pretul energiei electrice si a gazului sunt dictate de catre stat, iar costurile anti poluare sunt aproape 0.
Asta ne mai lilseste, un oras imens precum Galati sa ajung un mega ghetou, daca combinatul siderurgic inchide pravalia.
Dar noi o dam inainte cu piata liber, capitalismul and shit, cumparand otel chinezesc si transformand toata tara in ghetou al oamenilor fara ocupatie.