Consilul Concurentei analizeaza tranzactia prin care OMV Petrom SA preia contractele de furnizare de combustibil de aviatie incheiate de Eurospeed SRL cu anumite companii aeriene si alte categorii de beneficiari, ce opereaza zboruri pe Aeroportul International Iasi, se arata intr-un comunicat transmis marti presei.

OMV Petrom SA este o companie petroliera care desfasoara, in principal, activitati de explorare si productie de hidrocarburi, vanzare de gaze naturale, rafinare titei, vanzare de produse petroliere, precum si producere si vanzare de electricitate. Compania isi desfasoara activitatea fie direct, fie prin intermediul entitatilor sale afiliate, in Romania, in Kazahstan (doar explorare si productie hidrocarburi) si in Bulgaria, Serbia si Republica Moldova (doar vanzare de produse petroliere).

Eurospeed SRL furnizeaza combustibil de aviatie si presteaza serviciile logistice pentru alimentarea cu combustibil a companiilor aeriene si a altor categorii de beneficiari, ce opereaza zboruri pe Aeroportul International Iasi.

In conformitate cu prevederile Legii Concurentei nr. (21/1996), aceasta operatiune este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei. Ca urmare, Autoritatea de concurenta va evalua concentrarea economica in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege.

Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea de observatii si puncte de vedere de la companiile terte, referitor la modul in care concentrarea economica ce urmeaza a se realiza afecteaza sau poate afecta concurenta pe piata.