Ministerul Energiei intentioneaza sa-l schimbe pe Marius Mitrus din functia de membru in Consiliul de Administratie al Rompetrol Rafinare, fiind convocata cu acest scop Adunarea Generala a Actionarilor pe 16 ianuarie 2018. Marius Mitrus este si consultant strategie, cu atributii de consiliere a conducerii executive a BNR. In locul sau, Ministerul Energiei propune pe Nicoleta Viorica Soisun, care a fost angajata la Cancelaria fostului premier Calin Popescu Tariceanu, dupa doi ani in care a muncit pe functia de casiera la Casa de editura si presa "Realitatea Romaneasca". In prezent, este consilier in Secretariatul General al Guvernului.

HotNews.roFoto: Hotnews

A studiat la Facultatea de Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice. Potrivit surselor HotNews.ro, este sustinuta pentru noua functie de conducerea ALDE.

Revocarea lui Marius Mitrus va avea loc incepand cu 16 ianuarie 2018, data desfasurarii Adunarii Generale a Actionarilor. Nicoleta Soisun va fi numita pentru un mandat care expira trei luni mai tarziu, pe 30 aprilie 2018. Atunci expira mandatul actualilor membri ai Consiliului de Administratie. Practic, Ministerul Energiei depune efortul de a administratorul de la Rompetrol in conditiile in care mandatul urma sa expire in scurt timp, fapt care ridica anumite semne de intrebare.

Ministerul Energiei a mai incercat si in martie 2017 sa-l schimbe pe Marius Mitrus, insa in cele din urma si-a respins in AGA propria cerere de revocare.

Marius Mitrus ocupa functia de administrator la Rompetrol Rafinare din aprilie 2016, la propunerea Ministerului Energiei, in calitate de actionar minoritar al Rompetrol Rafinare. Potrivit CV-ului sau, Marius Mitrus (38 de ani), absolvent al Academiei de Studii Economice si al Academiei Nationale de Informatii, a lucrat timp de 12 ani (2001-2013), pe diverse functii, intr-o "institutie cu atributii in domeniul securitatii nationale". In perioada 2009-2013 a fost chiar director adjunct intr-o directie din cadrul acelei institutii. Din 2013 este consilier in BNR.

De asemenea, in septembrie 2016, a fost selectat de Ministerul Energiei, in baza OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa, pentru a ocupa functia de membru in Consiliul de Administratie al Societatii de Administrare a Participatiilor in Energie (SAPE), companie in care statul roman, prin Ministerul Energiei, este actionar unic.

Ministerul Energiei detine 44,7% din actiunile Rompetrol Rafinare.