OMV Petrom a descoperit recent un nou zacamant onshore de hidrocarburi, pe care il exploreaza impeuna cu americanii de la Hunt Oil, au anuntat zilele trecute reprezentantii companiei. "Inca nu stim cat este de mare, dar am vazut rezultate incurajatoare, cu o consistenta semnificativa a pozitiei de hidrocarburi petroliere. Vom face pregatirile standard pentru a testa zacamantul, sa vedem daca poate ajunge la suprafata si la ce flux", a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom, citat de Economica.net.

ForajFoto: OMV Petrom

Peter Zeilinger a mai spus ca "este prea devreme, dar vorbim de rezultate incurajatoare, o potentiala descoperire". "Este imbucurator pentru noi, pentru ca, dupa cum stiti, am efectuat forajele initiale la sapte puturi de explorare anul trecut, iar acesta este unul din acele sapte. Deci, ceea ce vad pana acum este foarte promitator si am putea veni in curand cu mai multe informatii despre denumirea zacamantului si eventuale investitii suplimentare care vor fi facute acolo", a precizat Zeilinger.

Acesta a mai spus ca este o descoperire onshore la adancime mare si ca ar putea fi din era Jurassic, "ceea ce reprezinta un nou platou si poate deschide calea catre o tinta aditionala mai tarziu".

In continuare, OMV Petrom va fora puturi aditionale pentru a dezvolta zacamantul. "Dezvoltarea onshore este ceva mai rapida decat in offshore, iar cand spun asta trebuie sa tinem cont ca in offshore poate fi vorba de 10-15 ani, in timp ce in onshore suntem intr-o situatie buna, avem multe instalatii in zona. Dar trebuie sa vedem cu ce am putea sa legam acest nou zacamant, daca va da rezultate", a precizat Peter Zeilinger.