Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom ar putea decide in sedinta de luni revocarea Lacramioarei Diaconu-Pintea din functia e membru al Directoratului OMV Petrom, au declarat pentru HotNews.ro surse din piata de energie. Lacramioara Diaconu este singurul roman care a ramas in Directoratul OMV Petrom, dupa ce ce Mariana Gheorghe a hotarat sa renunte la mandatul de CEO al OMV Petrom incepand cu luna mai.

Lacramioara DiaconuFoto: OMV Petrom

UPDATE "Mandatul doamnei Lacramioara Diaconu - Pintea a fost acordat pana in aprilie 2019. Deciziile Consiliului de Supraveghere cu privire la modificari ale componentei Directoratului sunt comunicate pietei conform reglementarilor aplicabile companiilor listate", a transmis OMV Petrom.

Lacramioara Diaconu este membru al Directoratului responsabila cu activitatea de Downstream Gas. A fost aleasa in calitate de membru al Directoratului OMV Petrom incepand cu 17 aprilie 2015, mandatul sau expirand anul viitor.

Directoratul OMV Petrom este compus din cinci membri: Mariana Gheorghe, care ar urma sa predea mandatul, in luna mai, Christinei Verchere, ceilalti patru fiind Stefan Waldner, Peter Rudolf Zeilinger, Neil Anthony Morgan si Lacramioara Diaconu-Pintea.

In luna ianuarie, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a anuntat inlocuirea Marianei Gheorghe din functia de CEO al companiei cu Christina Verchere, actualul presedinte regional- Asia Pacific al companiei petroliere britanice BP.

Numirea a fost facuta pentru perioada ramasa din mandatul Marianei Gheorghe, pana in data de 16 aprilie 2019.