Contractul de privatizare a companiei Vestmoldtransgaz de către operatorul român Transgaz va fi semnat miercuri, 28 martie. În cel mai scurt timp vor începe lucrările de construcţie a gazoductului Ungheni-Chişinău, informează Radio Chișinău. UPDATE Contractul de privatizare Vestmoldtransgaz a fost semnat.

TransgazFoto: Transgaz

"Este un lucru foarte important și eu țin foarte mult la această acțiune. Îmi doresc cel puțin până la sfârșitului mandatului construcția acestui gazoduct să avanseze foarte mult astfel încât să mă mândresc că pe perioada mandatului meu am asigurat securitatea energetică a Republicii Moldova", a declarat premierul moldovean Pavel Filip

Filiala Transgaz din Moldova, Eurotransgaz SRL, a câștigat la sfârșitul lui februarie licitația pentru privatizarea Întreprinderii de Stat (I.S.) Vestmoldtransgaz, care operează conducta Iași-Ungheni pe teritoriul Moldovei.

Compania Vestmoldtransgaz a fost scoasă la privatizare de Guvernul Republicii Moldova, la un preț de 180 milioane lei moldovenești (circa 8,8 milioane euro) și cu condiția investirii a 93 de milioane de euro în urmatorii 2 ani, potrivit Radio Chisinau.